Toon de volgende nieuwsrubrieken:

 

Weerkaartje

Weerbeeld woensdag 23 april

Vanavond en vannacht vallen nog enkele buien. Het koelt af tot rond 10 graden. Morgen is er een afwisseling van af en toe zon, wolkenvelden en een aantal buien. Het wordt nog wel 18 of 19 graden. Vrijdag wordt het nog warmer. Met veel zonneschijn en weinig wind loopt het kwik op tot rond 24 graden. Het blijft dan op een enkele bui na droog.

  • 16:19 'Omgekeerde wereld: de AIVD volgen' RIJSWIJK (ANP) - Het eerste twitterspreekuur woensdag van de geheime dienst AIVD inspireerde heel wat twitteraars tot het plaatsen van hilarische opmerkingen en flauwe grappen en soms ook serieuze vragen. Tot die conclusie komt de AIVD na het ontvangen van bijna 2000 tweets naar aanleiding van de publicatie van het jaarverslag.
  • 16:11 Rusland: Oekraïne en VS schenden akkoord MOSKOU (ANP) - Rusland heeft Oekraïne en de Verenigde Staten er woensdag van beschuldigd het akkoord van vorige week over de crisis in Oekraïne te schenden. Beide landen negeren de provocerende acties van nationalisten in het oosten van het land, klaagt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou.
  • 16:08 Russisch leger oefent bij Oekraïense grens MOSKOU (ANP) - Rusland heeft militaire oefeningen uitgevoerd bij de grens met Oekraïne. Dat gebeurde in het district Rostov, bij de zuidoostelijke grens met Oekraïne. Een woordvoerder van het district maakte dat woensdag bekend zonder verder in te gaan op de aard of het doel van de trainingen.
  • 16:03 Milde griepepidemie in Nederland UTRECHT (ANP) - Op dit moment is er een milde griepepidemie in Nederland. Het is de tweede epidemie van dit jaar, blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het NIVEL (Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg). Eerder leek er heel weinig griep te zijn, maar het gezondheidsinstituut corrigeerde vorige week de cijfers.
  • 16:01 Derde nederlaag ijshockeyers op WK VILNIUS (ANP) - De Nederlandse ijshockeyers hebben woensdag ook hun derde wedstrijd verloren op het wereldkampioenschap in Litouwen. Na Kroatië en gastland Litouwen was ook titelfavoriet Polen te sterk. De mannen van bondscoach Chris Eimers boden de eerste twee perioden goed tegenstand, maar keken wel tegen een 1-0 achterstand aan. In de laatste periode trok Polen de wedstrijd definitief naar zich toe en bepaalde de eindstand op 5-1. Van Oorschot scoorde de enige Oranje-treffer.
  • 15:59 Valverde winnaar Waalse Pijl HOEI (ANP) - Alejandro Valverde heeft woensdag de Waalse Pijl gewonnen. De Spanjaard van Movistar kwam na 199 kilometer als eerste boven op de Muur van Hoei. Op enkele lengtes achterstand eindigde de Ier Daniel Martin als tweede, de Pool Michal Kwiatkowski moest genoegen nemen met de derde plaats.
  • Bekijk meer ANP nieuws