Toon de volgende nieuwsrubrieken:

West

BREDA - De politie heeft een 55-jarige vrouw uit Breda gearresteerd voor brandstichting in het Mastbos in Breda. Het onderzoek is in volle gang. Het bosgebied blijft nog zeker tot het einde van de dag afgesloten voor onderzoek van de recherche en bluswerkzaamheden. De 57 gevangenen van Den Hey-Acker die donderdagavond werden geëvacueerd vanwege de zeer grote bosbrand zijn inmiddels weer bijna allemaal terug. Lees verder

Media:

Economie

OSS - Geneesmiddelenfabrikant MSD in Oss gaat een bedrag van ruim vijf miljoen euro investeren om de werkgelegenheid in de regio Oss te stimuleren. Deze maatregel is bedacht door de ondernemingsraad van het bedrijf om het banenverlies van de onlangs aangekondigde sluiting van de onderzoeksafdeling in Oss enigszins te compenseren. Dit maakte MSD vrijdag bekend. Lees verder

Media:

 

Weerkaartje

Weerbeeld zaterdag 19 april

Vanochtend in het westen van de provincie nog een enkele bui, verder droog. Vanmiddag perioden met zon en 16 of 17 graden. Op beide paasdagen een graad of 20 met geregeld zon, maar ook een enkele regen- of onweersbui.

  • 08:42 Grote brand in centrum Haarlem HAARLEM (ANP) - In een woning in het centrum van Haarlem woedt zaterdagochtend een grote brand. Eén bewoner was thuis, maar die is inmiddels uit het historische pand gehaald. Het is nog niet bekend of de bewoner gewond is geraakt, liet de Veiligheidsregio Kennemerland weten.
  • 08:28 Ricciardo snelste in verregende training SHANGHAI (ANP) - De Australische autocoureur Daniel Ricciardo heeft zaterdag de beste tijd neergezet in de laatste training voor de Grote Prijs van China. In de regen kwam hij op het circuit van Shanghai in zijn auto van Red Bull tot een tijd van 1.53,958.
  • 08:07 'Koningsdag moet muziekfestijn worden' AMSTERDAM (ANP) - Ruim de helft van de Nederlanders wil dat Koningsdag voortaan wordt gevierd met grote muziekpodia. Zoveel mogelijk Oranjes moeten Koningsdag meevieren met de koning en koningin en de vrijmarkt moet in ieder geval blijven bestaan. Dat komt uit een enquête in opdracht van De Telegraaf.
  • 08:04 'Autobelastingen moeten eerlijker' DEN HAAG (ANP) - Brancheorganisatie Bovag wil dat er een nieuw systeem van autobelastingen wordt ingevoerd. De huidige regelingen verstoren de markt, zijn oneerlijk en leveren de overheid inkomsten op die de rijksuitgaven aan het wegverkeer ver overstijgen, stelt Bovag.
  • 08:03 'Zoektocht MH370 onder water klaar in week' SYDNEY (ANP) - De zoektocht naar de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines op basis van signalen die mogelijk afkomstig waren van de zwarte doos van het toestel, kan zijn afgerond in 5 tot 7 dagen. Dat hebben de Australische autoriteiten zaterdag laten weten.
  • 07:26 Toerwielrenners wagen zich aan Gold Race VALKENBURG (ANP) - De professionele wielrenners komen zondag pas aan de beurt, maar zaterdag mogen alvast zo'n 15.000 amateurwielrenners de Amstel Gold Race rijden. De toertocht van de wielerklassieker wordt dan verreden.
  • Bekijk meer ANP nieuws