Toon de volgende nieuwsrubrieken:

Economie

OSS - Geneesmiddelenfabrikant MSD in Oss gaat een bedrag van ruim vijf miljoen euro investeren om de werkgelegenheid in de regio Oss te stimuleren. Deze maatregel is bedacht door de ondernemingsraad van het bedrijf om het banenverlies van de onlangs aangekondigde sluiting van de onderzoeksafdeling in Oss enigszins te compenseren. Dit maakte MSD vrijdag bekend. Lees verder

Media:

 

Weerkaartje

Weerbeeld zaterdag 19 april

Vanmiddag zijn er perioden met zon en het is droog. Er waait een matige oostenwind en het wordt maximaal 16 of 17 graden. Op beide paasdagen wordt het een graad of 20. De zon schijnt geregeld, maar vooral ’s middags valt ook een lokale regen- of onweersbui.

  • 11:12 Paus bidt voor slachtoffers veerbootramp VATICAANSTAD (ANP) - Paus Franciscus bidt voor de slachtoffers van de ramp met de Zuid-Koreaanse veerboot Sewol en hun families. Via Twitter riep hij een dag voor Pasen iedereen op hetzelfde te doen.
  • 10:44 Afghaanse ambassadeur op matje na ruzie DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Afghaanse ambassadeur eerder dit jaar ontboden om ongenoegen te uiten over een vechtpartij tussen een medewerker van de ambassade en een Nederlander. Daarbij heeft het departement benadrukt dat buitenlandse diplomaten zich in ons land aan Nederlandse wetten en regels moeten houden.
  • 10:40 Man en kind dood door schietpartij bij grens WEZET (ANP) - Een man en een jongen van 10 jaar zijn vrijdagavond doodgeschoten in het Belgische Wezet (Visé), dat bij de grens met Nederland ligt. De burgemeester van de plaats heeft dat zaterdag bekendgemaakt.
  • 10:32 Grote brand in centrum Haarlem HAARLEM (ANP) - De grote brand die zaterdagochtend vroeg in een woning in het centrum van Haarlem uitbrak, is overgeslagen naar het pand ernaast. Eerder leek het vuur nog grotendeels onder controle te zijn.
  • 10:14 Basketballer Calathes 20 duels geschorst NEW YORK (ANP) - De Griekse basketballer Nick Calathes van Memphis Grizzlies is voor 20 wedstrijden geschorst omdat hij het anti-dopingreglement heeft overtreden. Dat heeft de tuchtcommissie van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bekendgemaakt. Hij is positief getest op het verboden product tamoxifen.
  • 10:09 'Koning mag best zijn mening geven' HILVERSUM (ANP) - Koning Willem-Alexander mag best zijn standpunt uiten over actuele kwesties. Dat vindt twee derde van de Nederlanders, zo blijkt uit een enquête van de EO-programma's Blauw Bloed en Dit is de Dag. Maar als het een beladen onderwerp betreft, zoals de recente Marokkanendiscussie, vindt nog maar een minderheid (46 procent) dat de koning daar iets over mag zeggen.
  • Bekijk meer ANP nieuws