Haringseizoen begint zonder verse haring

zaterdag 8 juni 2013 - 03:21

SCHEVENINGEN (ANP) - In de Scheveningse haven wordt zaterdag tijdens 66e Vlaggetjesdag gevierd dat er weer haring kan worden gekocht. Alleen: er is nog geen verse Hollandse nieuwe te koop. Door het aanhoudend slechte weer gaat het eerste vaatje haring namelijk pas op 19 juni onder de hamer.

Het jaarlijkse festijn is de officiële start van het haringseizoen waar bezoekers de verse pasgevangen maatjes kunnen proeven, maar dit jaar moeten haringliefhebbers dus nog even genieten van haring uit het lopende seizoen. Desondanks is voorzitter Gerbrand Voerman van de Stichting Vlaggetjesdag optimistisch: ,,Het wordt goed weer met een mooi zonnetje, maar ook weer niet zo warm dat mensen doorrijden naar het strand.''

Hoewel de verwachte 200.000 bezoekers zich niet te goed kunnen doen aan de verse visjes, kunnen ze geheel in ouderwetse stijl wel de laatste Nederlandse schepen uitzwaaien die de maatjes voor het nieuwe seizoen gaan vangen. Ook zijn er verschillende demonstraties en activiteiten als de traditionele vlootschouw.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) geeft het officiële startsein, waarbij ook staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) aanwezig zal zijn.

Printen
Rubriek: Binnenland