Toon de volgende nieuwsrubrieken:

 

Weerkaartje

Weerbeeld donderdag 24 april

Vanmiddag schijnt soms de zon, maar vooral in het noord en oosten van Brabant kan ook een pittige regen- of onweersbui vallen. Vanavond doven de buien geleidelijk uit en klaart het op. Het koelt vannacht af tot rond 11 graden. Morgen is het zonnig en warm, 23 of 24 graden. Op Koningsdag kan er tegen de avond weer een bui vallen.

  • 23:30 Van Gerwen en 'Barney' blijven PL aanvoeren MANCHESTER (ANP) - Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben donderdag met een zege in Manchester hun topposities in de Premier League darts succesvol verdedigd. Leider en titelverdediger Van Gerwen won van Dave Chisnall (7-4) en kwam op 20 punten, Van Barneveld volgt na een zege op Adrian Lewis (7-3) op één punt.
  • 22:51 Amazon voert omzet en winst flink op SEATTLE (ANP) - De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft de winst in het eerste kwartaal flink weten op te voeren tot 108 miljoen dollar (78 miljoen euro). Een jaar eerder bleef onder de streep nog 82 miljoen dollar over. De omzet nam met bijna een kwart toe tot 19,7 miljard dollar, zo meldde het internetbedrijf donderdag.
  • 22:48 Microsoft positief ondanks omzetdaling REDMOND (ANP) - Microsoft heeft de omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar licht zien afnemen tot 20,4 miljard dollar (14,8 miljard dollar). De nettowinst nam met 6,5 procent af tot 5,7 miljard dollar. Dat maakte het software- en technologieconcern donderdag bekend.
  • 22:20 Cijfers Apple houden Wall Street overeind NEW YORK (ANP) - Beleggers op Wall Street kauwden donderdag op de resultaten van een aantal grote en toonaangevende bedrijven en wisselende economische cijfers. De goede cijfers van met name technologiereus Apple deden de balans doorslaan naar de goede kant, maar de winsten bleven beperkt.
  • 22:09 Metro Rotterdam uurtje plat na brandmelding ROTTERDAM (ANP) - De metro in Rotterdam heeft donderdagavond een klein uur platgelegen. In het pand van de verkeersleiding aan de Nautastraat was een brandalarm afgegaan en er was een schroeilucht geroken. Het pand moest worden ontruimd. Daarom kon er vanuit dat pand geen contact meer worden onderhouden met de metrobestuurders en besloot de RET dat de metro's niet verder mochten rijden. Het duurde enige tijd voordat de dienstregeling weer normaal was.
  • 22:00 Dubbeldam leidt in NK MIERLO (ANP) - Jeroen Dubbeldam heeft zich op de openingsdag van het NK voor springruiters in Mierlo meteen aangediend als titelkandidaat. De routinier uit het Twentse dorp Weerselo won met de 10-jarige ruin Zenith SFN het jachtspringen, traditioneel het eerste onderdeel. Dubbeldam galoppeerde na 75,95 seconden door de finishlijn en liep onderweg geen straftijd op. Hij bleef Jur Vrieling (VdL Bubalu) en Harrie Smolders (Exquis Walnut de Muze) meer dan een seconde voor.
  • Bekijk meer ANP nieuws