Within Temptation met visueel spektakel in het theater

EINDHOVEN - De symfonische metalband Within Temptation staat in het theater met hun ‘Sanctuary Tour’. Op grote led-schermen worden projecties vertoond die ook 3D zijn.

De beelden zijn opgenomen in de Schotse Hooglanden. De band speelt in de show veel b-kanten met andere arrangementen. Deel één is rustig en ingetogen, deel twee na de pauze is Within Temptation volle bak.

Gitarist Ruud Jolie uit Tilburg: “Ik heb de beelden zelf nog niet goed gezien. Ze waren net op tijd klaar voor onze première. Ik moet er nog een keer voor gaan zitten. Voor de fans is het leuk om nu onbekendere nummers te horen in de show. We konden ons ook uitleven in de arrangementen.”

Op 11 en 12 maart staat de band in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven, op 17 maart in Theaters Tilburg, op 20 maart in het Chassé Theater in Breda en op 26 maart in Schouwburg de Kring in Roosendaal. “We spelen maar 17 shows, dus het is goed te behappen. We hebben er ook een cellist bij,” aldus Ruud. Als hij moet kiezen tussen Paaspop 2012 en het theater kiest hij voor het eerste. “Een festival geeft andere dynamiek dan zittend publiek. Maar in het theater komen er weer mensen die niet naar festivals gaan.”

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 9 maart 2012 - 16:50
Auteur: Bob Schellens