Libéma wil papegaaienpark Veldhoven overnemen

VELDHOVEN - Libéma, eigenaar van een aantal Brabantse attracties, is geïnteresseerd in het dinsdag failliet verklaarde papegaaienpark in Veldhoven. Dat liet het bedrijf weten aan Omroep Brabant. Libéma heeft donderdag contact opgenomen met de curator van het papegaaienpark. Er zijn nog vier andere partijen geïnteresseerd in het park.

Bij curator Dagmar Dielissen hebben zich drie partijen gemeld die serieuze interesse hebben. Van de vierde partij is de interesse nog niet helemaal duidelijk. Dielissen wil niet bevestigen of Libéma één van deze partijen is.

Libéma is onder andere eigenaar van Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk Nuenen en de Brabanthallen in Den Bosch. Het concern had eerder al interesse in het papegaaienpark, maar toen ketste een overname uiteindelijk af.

Eerste gesprekken al geweest
Volgens curator Dielissen zijn de eerste gesprekken met overnamekandidaten al gehouden. "De komende anderhalve week gaan we bekijken wat er mogelijk is." Er is voldoende geld binnengehaald om het park de komende week draaiende te houden, totdat er dus hopelijk een nieuwe eigenaar gevonden is.

"We moeten alleen goed uitzoeken hoe serieus de kandidaten zijn, want er melden zich veel mensen. Sommigen willen bijvoorbeeld alleen een gedeelte van de collectie overnemen. We streven er echt naar om een kandidaat te vinden die het park in het geheel kan overnemen", aldus Dielissen.

Duizenden papegaaien
Het papegaaienpark Veldhoven werd dinsdag failliet verklaard. In het park wonen duizenden papegaaien en andere vogels en zoogdieren.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 31 januari 2013 - 00:48
Auteur: Bert van Doorn