Elvis-fan haalt Graceland naar Breda

BREDA - Wil je een bezoek brengen aan het huis van Elvis Presley, maar heb je geen geld om naar Graceland in de Verenigde Staten te vliegen? Geen probleem, binnenkort kun je slapen in het huis van 'The King' en dat kan gewoon in Breda.

Jimmy Prins heeft namelijk het huis van Elvis Presley nagebouwd op de Heilaarstraat in Breda. Voordat hij aan de slag kon gaan, is hij eerst naar Graceland in Memphis gevlogen, heeft alles met de hand opgemeten en daarna is hij in 2003 begonnen met de bouw van het huis in Breda.

Nu, twaalf jaar later, krijgt onze verslaggever een rondleiding door het nagebouwde huis van 'The King'. Het eerste wat opvalt is de uitstraling van buitenaf. Het pand lijkt heel veel op het origineel, maar het is geen kopie. Prins: "Het moet geen overkill aan Elvis Presley worden, maar eerder een rustige plek waar mensen kunnen discussiëren over de muziek van toen."

De vijf kamers die de Bed and Breakfast telt, zijn alle ingericht met een speciaal Elvis Presley-thema. Zo is er een bijvoorbeeld een 'Jailhouse Rock'-kamer, met tralies voor de ramen en een 'Harum Scarum'-kamer vol met Arabische sferen.

Naast alle kamers, komt er in de kelder een welness center. Daarnaast is er een living en een loungeroom, waar men zelf met een kartonnen Elvis op de foto kan.

Het valt onze verslaggever op dat het pand nog niet helemaal af is. Zo zit er folie voor de ramen, is de kelder nog een groot betonnen ruimte en staan er nog geen bedden. Prins: "Ik hoop binnenkort dat het af is, alleen ik heb geen geld meer en dus moet ik via een crowdfunding-actie nog 120.000 euro bij elkaar zien te krijgen."

print corrigeer
Publicatie: woensdag 20 mei 2015 - 06:45
Auteur: Chantal Linschoten