Is 'De Piemel' van Jos een kroeg of een hobbyruimte?

GEMERT - Jos van der Kruyssen uit Gemert heeft een hobbyruimte achter in zijn tuin. Het Peelland Interventie Team viel er vrijdag binnen, omdat het om een illegale kroeg zou gaan. Jos reageert verbaasd op alle ophef over zijn kroegje dat hij en zijn vriendengroep liefkozend 'De Piemel' noemen.

De ruimte is prachtig uitgedost. In de hoek staat een flipperkast, je kun er tafelvoetballen en allerlei prullaria versieren de muren. "We hebben het allemaal van Marktplaats, of iemand heeft het gewoon meegenomen", vertelt Jos trots.

Oude werkruimte
Het was ooit een werkruimte toen Jos als metaalbewerker zijn geld verdiende. "Maar na drie hartinfarcten kon ik niet meer werken", en toen besloot hij de boel om te toveren tot hobbyruimte voor hem en zijn vriendengroep om ‘s zaterdags door te zakken.

Peelland Interventie Team
Teamleider van de inval is Peter Knoops. "We hadden al langer vermoedens dat hier om een illegaal café gaat. Bij de inval hebben we gekeken in hoeverre het als een bedrijf wordt gerund. We hebben informatie meegenomen en het onderzoek loopt", aldus Knoops.

"Ik denk dat we gewoon als voorbeeld worden gebruikt. In Gemert en omstreken zijn er 167 van dit soort plekken, zoals indrinkketens van jongeren of een hobbyruimte met biljart", aldus Jos. "Ik vind het zwaar overdreven. Ik hoop dat de mensen achter me gaan staan."

print corrigeer
Publicatie: maandag 20 maart 2017 - 23:22
Auteur: Stephen Bell