Orde der Transformanten ontkent moordaanslag

Een van de woningen waar de leden van de Orde der Transformanten samen wonen. Een van de woningen waar de leden van de Orde der Transformanten samen wonen.

HOEVEN - De Orde der Transformanten uit Hoeven ontkent in alle toonaarden dat zij iets te maken heeft met de moordaanslag op de Rotterdamse zakenman Frits Bebelaar. De man is zwaargewond, maar buiten levensgevaar.

Afgelopen zaterdag werd de zakenman voor zijn huis neergeschoten. Een vriend van Bebelaar beweerde maandag in het AD dat de christelijke beweging verantwoordelijk is voor de aanslag.

Woordvoerder Marla Baart van de Orde der Transformanten begrijpt helemaal niets van die beschuldigingen. Luister naar een interview met haar door op het audiosymbooltje te klikken.

 

Beeld van een viering van de Orde.

Printen
Corrigeren
Publicatie: maandag 4 augustus 2008 - 15:59

Reacties (7)


Laatst reportage gezien op tv. Met familieleden moet vaak worden gebroken. Als je hier met je gezin in stapt zal je je partner moeten delen. En de leider van deze sekte (want dat is het in mijn ogen) als die je vrouw te grazen neemt gebeurt dat onder het mom dat het ook nog een "eer" is. Ach en als ik die foto hier boven bekijk dat zegt mij genoeg.. @oonaghlab mooi hoe je het zegt maar daar komt het wel op neer. @drunenseduinen Ze hebben intern meerdere vrouwen maar ze zijn daar niet volgens de nederlandse wet mee gehuwd, dus dan is het geen bigamie. Dit is alleen maar ellende en brengt inderdaad veel verdriet met zich mee.
05-08-2008 om 13:57 uur | panda

heb gisteren een heel eng verhaal gelezen over deze club van iemand die z'n vrouw eraan is kwijt geraakt, het zal je maar gebeuren! En de "voorganger" heeft 2 (of meer) vrouwen, hoe zit dat precies? kun je toch oppakken voor Bigamie? Snel doen dan maar, dit soort mensen kan de samenleving missen als kiespijn, leveren alleen maar veel pijn en verdriet op.
05-08-2008 om 13:24 uur | drunenseduinen

Als ik het goed begrijp is dit gewoon een stelletje geilaards die onder het mom van een `geloof`der eigen klemneuken?
05-08-2008 om 12:54 uur | oonaghlab

En over christelijke normen en waarden gesproken - enig mededogen of empathie met het slachtoffer is bij Marla wel héél erg ver te zoeken. Sterker nog, ze giechelt erom!
Tevens citeert ze een paar van de 10 geboden. Dit is wel heel erg hypocriet, wetende dat de Transformanten deze geboden open en bloot schoferen.
Bijvoorbeeld: gij zult niet echtbreken. Feit: Marla is getrouwd met de leider van deze sekte. Terwijl in haar huis ook de vriendin van haar man - met kind - woont. Terwijl de ex van haar man ook op de compound woont - met kind.
Nog een gebod: Eert uw vader en moeder. Menig sekte-lid heeft een hatelijke brief gestuurd naar hun ouders.
Etc. etc...
04-08-2008 om 18:31 uur | krisz

Redactie, schaam je! Waar is jullie beroepsethiek?
Het gaat hier om mensen, dus deze manier van journalistiek-beoefening is wel erg gemakzuchtig! Schande! Ooit gehoord van hoor en wederhoor bijvoorbeeld? Of zijn jullie slechts slaaf van Marla - 1 van de hoogzwangere vrouwen van de (momenteel onvindbare) voorganger?
Kijk voortaan alsjeblieft langer dan jullie neus lang is en beantwoordt aan jullie beroepsethiek!
04-08-2008 om 17:45 uur | krisz

Vraag me iedere keer af, waarom Maria! iedere keer het woord doet,en nooit de , leider ,
haar man?
04-08-2008 om 17:13 uur | tangocash

"Orde der Liquidanten".
04-08-2008 om 16:16 uur | reimer

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.