Actie tegen inbeslagname hond Boran

BREDA - In navolging van haar vader Richard Hugens heeft woensdagmiddag ook de negenjarige dochter Amber voor de rechtbank in Breda geprotesteerd tegen de inbeslagname van hond Boran.

Boran werd negen weken geleden meegenomen omdat het dier gebeten zou hebben. Dit wordt door de baasjes van de rottweiler ten stelligste ontkend.Eerder verzamelde Amber handtekeningen die ze samen met een brief naar de Koningin stuurde. En woensdag in Breda werd, samen met alle klasgenootjes, vooral lawaai gemaakt. Volgende week vrijdag kijkt de rechtbank in Breda voor het eerst naar de zaak.

Bredanaar Richard Hugens liet zich eerder in een kooi opsluiten voor de rechtbank in Breda. Volgens Hugens, die wordt gesteund door drie dierenwelzijnsorganisaties, is het doodvonnis voor zijn hond gebaseerd op een onprofessioneel afgenomen test. Het Comité Dierennoodhulp, de Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren en de Stichting Rechten Voor Al Wat Leeft vroegen aan de rechtbank onmiddellijke vrijlating van de hond.

Volgens de organistaties zou Boran in afwachting van een nieuwe gedragstest teruggegeven moeten worden aan zijn baas met een aanlijn- en muilkorfgebod. Ook de bekende hondentrainer Martin Gaus vindt dat de test ondeugdelijk was.

Klik op de audiolink voor het verslag van Marjanka Oerlemans, en op de videolink voor het tv-item.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 10 september 2008 - 18:17