Hans Vermeulen komt voor Cindy vanuit Thailand

EINDHOVEN - Componist, songwriter en artiest Hans Vermeulen was dinsdag in de studio bij Cindy. Hij kwam praten over de theatertour die hij in Nederland gaat maken. Vermeulen, die in Thailand op een eiland vlakbij bij Koh Samui woont, zal onder andere in Helmond te bewonderen zijn.

De belangrijke man in bands als Sandy Coast en Rainbow Train was zanger, gitarist, componist, arrangeur en producer Hans Vermeulen. Zijn grootste hit scoorde hij met het nummer ‘The eyes of Jenny’. Vermuelen woont tegenwoordig in Thailand, maar komt af en toe voor concerten naar Nederland. Tien jaar geleden verruilde Hans zijn geboorteland voor Koh Samui, een Thais eiland.


Hans Vermeulen met zijn grote liefde de gitaar in de studio van Omroep Brabant.

Geld
Vermeulen heeft voor zijn grootste hit 'Eyes of Jenny' nooit royalties als uitvoerend artiest gekregen. "Ik ben nog steeds bezig om alsnog het geld te krijgen waar ik recht op heb,"  zo vertelde Vermuelen in ene interview. "Het is een flinke nationale hit geweest. Ik heb met mijn vrouw de 45ste versie opgenomen en die is weer een hit geworden. In Thailand.” Op dit moment is Vermeulen bezig de nieuwste CD te produceren voor zijn Thaise echtgenote, zangeres Aom.

Vermeulen is niet vaak in Nederland. Wel kwam hij speciaal voor het eerste Koepelconcert van 2004 in Park Vreugd en Rust in Voorbrug naar Nederland. Daarnaast deed hij mee aan een jamsessie op de boot Minerva in Scheveningen met Jaap de Jonckheere (ex-Urban Heroes) en Rinus Gerritsen (Golden Earring).

Eyes of Jenny van Sandy Coast tijdens Nederland Muziekland in 1981

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 10 maart 2009 - 11:52