Omstreden tekst niet op Brabantse bussen

DEN BOSCH - De tekst dat God wellicht niet bestaat, komt niet op Brabantse bussen te staan. Busbedrijven Arriva en Veolia staan reclame van levensbeschouwelijke of politieke aard op hun bussen namelijk niet toe.

Dit blijkt uit antwoorden op vragen aan Gedeputeerde Staten. Die waren gesteld door Herman Vreugdenhil van de eenmansfractie van ChristenUnie-SGP.

De humanistische denktank CFI was van plan met atheïstische teksten te adverteren op bussen. Vreugdenhil vindt dat krenkend voor gelovigen.

Printen
Corrigeren
Publicatie: woensdag 11 maart 2009 - 13:13

Reacties (10)


Waarom een voorbehoud maken door het woord wellicht te gebruiken. Zijn ze bang voor dingen die in het hiernamaals gebeuren nu ze zich tegen God keren.
12-03-2009 om 00:40 uur | willemweethetbeter

Reclame van en opmerkingen over levensbeschouwelijke of politieke aard moet per definitie verboden worden op openbare faciliteiten ten behoeve van het algemeen belang.
11-03-2009 om 21:22 uur | sbok1250

Ik vind die slagon niet omstreden, de sgp die vrouwen als 2e rangs mensen behandeld vind ik omstreden
11-03-2009 om 20:18 uur | purist100

Busbedrijven Arriva Bestaat binnenkort ook niet meer met al die vuilen bussen.
11-03-2009 om 20:09 uur | clouseau

voor (oa) elysha: Vrijheid van meningsuiting is een zeer kostbaar goed, dat goed gekoesterd moet worden.
Het is dus vaak wél zo dat religieuze instituten, gelovigen vóór godsdienstvrijheid én de vrijheid van meningsuiting zijn, zolang anders/niet-gelovigen hún mening maar niet in het openbaar verkondigen, want dán voelen ze zich opeens gekrenkt/gekwetst...wánt, telkens wanneer gelovigen kwetsende opmerkingen maken, worden ze zelden tot nooit veroordeeld, omdat ze zich kunnen verschuilen achter de vrijheid van godsdienst.
Om van een hoop (religieus) gedonder eindelijk eens verlost te worden, zou in mijn visie godsdienstvrijheid óndergeschikt dienen te worden gemaakt aan art.1 van de grondwet.
11-03-2009 om 17:28 uur | wammes

Als ze er wel mee akkoord zouden gaan, dan geef ik het een week voordat die bussen in vlammen op gaan.
Vrijheid van meningsuiting...helemaal mee eens maar als daarmee mijn leven en/of die van anderen in gevaar komen dan hou ik voor deze keer mijn mond maar een keer dicht.
11-03-2009 om 16:51 uur | essie77

@Wammes: uitingen in het openbaar zijn op zich niet zo erg, vrijheid van meningsuiting, weet je nog?
Alleen - als je als bedrijf aangeeft geen levensbeschouwelijke uitingen te willen plaatsen omdat je daarmee mensen kunt krenken (en je daarmee niet geassocieerd wilt worden), dan is het belangrijk dat je dat van geen enkele groepering doet. Wat dat betreft ben ik het helemaal eens met de werkwijze van de busbedrijven!
11-03-2009 om 16:18 uur | elysha

Dhr. Vreugdenhi vindt atheïstische uitingen in het openbaar krenkend voor gelovigen...
Zullen we dan afspreken dat (meestal kwetsende/krenkende) uitspraken van religies/gelovigen (zoals bijv. de paus jegens homo's, gereformeerden tegen homodeocenten, euthenasie, abortus, of zoals van bijv de islam jegens/over 'ongelovige honden"enz enz) ook niet meer in het publieke domein terecht komen, en dus ook niet meer over ons worden uitgestrooid middels flyers, tv-uitzendingen, politieke partijen enz enz)?
Gewoon een ban op atheïstische (maar dan zeker óók op religieuze) uitingen...
Gelijk monniken, gelijke kappen
11-03-2009 om 14:31 uur | wammes

Waarom mag de bond tegen het vloeken dan wel?
11-03-2009 om 14:13 uur | walm

In ieder geval eerlijk, geen reclame voor God en geen reclame tegen God, geen reclame voor een politieke partij en geen reclame tegen. Prima zaak, geeft het ook geen gedonder.
11-03-2009 om 14:09 uur | truttebol

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.