Topambtenaar Roosendaal legt functie neer

ROOSENDAAL - Het afdelingshoofd Sociale Zaken van de gemeente Roosendaal heeft dinsdag zijn functie neergelegd. Dit vanwege een vertrouwensbreuk tussen hem en zijn ondergeschikten. Medewerkers voelen zich geïntimideerd en onder druk gezet door de afdelingsleiding.

De gemeente is bezig met een onderzoek naar de vermeende misstanden op de afdeling Sociale Zaken. Dat zegt vakbondsbestuurder Gian Kerstges van AbvaKabo/FNV. Maandag gaan de algemeen directeur van de gemeente, wethouder Driek van Griensven, de ondernemingsraad en de bonden bespreken hoe de rust op Sociale Zaken kan worden teruggebracht.

Angstcultuur
Op een vakbondsbijeenkomst vorige week donderdag bleek dat medewerkers zich geïntimideerd en onder druk gezet voelen door de afdelingsleiding. Kerstges spreekt zelfs van een angstcultuur. Na deze bijeenkomst werden zeven tijdelijke arbeidskrachten de laan uit gestuurd. Zij kregen eerder het verzoek de vakbondsbijeenkomst niet te bezoeken. Daarover ontstond onrust.

Het voormalig afdelingshoofd van Sociale Zaken heeft het veld geruimd, maar blijft wel werkzaam op een andere positie bij de gemeente Roosendaal.

print corrigeer
Publicatie: maandag 30 maart 2009 - 17:22