Oss frist verkeerskennis op - Foto's

OSS - Jong en oud kon op zondag 25 april in Oss terecht voor les in verkeersveiligheid. Smits Opleidingen organiseerde met onder andere VVN Maasland de verkeersveiligheidsdag.

Tijdens de dag in het centrum van Oss gaf de brandweer meerdere demonstraties. De demo’s bestonden uit het openknippen van auto’s en slachtoffers bevrijden. Hierbij kwamen verschillende tangen en scharen aan te pas en de hulp van kinderen.


De ontspanning werd gebracht door meervoudig Nederlands Kampioen Alex van den Broek met zijn crossmotor. Hij voerde stunts uit op evenwichtsbalken, een schans en een kleine auto. Onder luid applaus van de toeschouwers sprong de stuntrijder over paaltjes, tractorbanden en enkele vrijwilligers uit het publiek.


De zondag bestond niet alleen uit kijken, de bezoekers konden ook ervaren. Voor de ouderen was een kantelsimulator opgezet. Hierin werd uitgelegd hoe een bestuurder uit een gekantelde auto komt. Na de uitleg was het aan de bezoekers om het zelf te proberen. De kleintjes deden het rustiger aan, zij testten de kennis van de verkeersregels op de skelterbaan.De dag ging gepaard met een bezoek van cabrio’s. Zij reden tijdens Oss Goes Topless een rit met passagiers met een  verstandelijke of lichamelijke beperking .

print corrigeer
Publicatie: zondag 25 april 2010 - 21:59