Brand Bergeijk: winkel gaat verloren, veel schade slijterij

BERGEIJK - De winkel Marskramer aan het Hof in Bergeijk is zaterdagmiddag door een grote brand verwoest. Hierbij is het pand verloren gegaan. Volgens burgemeester Van de Vondervoort is ook de naastgelegen slijterij Mitra verloren gegaan door de rook- en waterschade die het heeft opgelopen.

Er waren meerdere bluswagens en een ladderwagen ter plaatse. De korpsen van Eersel, Valkenswaard, Oirschot, Eindhoven, Veldhoven, Mierlo, Leende, Son en Breugel verleenden hulp.

Oorzaak
De eigenaar van de winkel, die op het moment van de brand aanwezig was in de Marskramer met een ander personeelslid, vermoedt dat kortsluiting de oorzaak is. De brandweer kon dat nog niet bevestigen.

Toeschouwers
De vlammen waren kort na het uitbreken van de brand van grote afstand zichtbaar. Er was ook een grote rookontwikkeling in het centrum van het dorp. Er zijn geen slachtoffers, maar er raakte wel een man onwel door de hitte. Bewoners van aangrenzende panden moesten hun woning verlaten. De brand trok veel bekijks in het dorp. De mensen werden op afstand gehouden.

Slijterij en woning
Brandweerlieden probeerden om de naastgelegen slijterij Mitra te behouden. Daarboven ligt ook een woning, waar de brand naar was overgeslagen. Ook die liep veel schade op. De bewoners zijn op vakantie.

Omvang
Twitteraar Mees Boeijen maakte een video, kort na de brand, waarbij de omvang te zien is.

Marskramer
De Marskramer is een winkel waar je huishoudelijke- en cadeau-artikelen kunt kopen.
Drukte bij de brand.
Het centrum van Bergeijk.

De naastgelegen panden in het schuim gezet.

De brandweer rust uit als het vuur onder controle lijkt.


print corrigeer
Publicatie: zaterdag 21 augustus 2010 - 16:56
Auteur: Ronnie Vermonden