Stroomstoring voorbij, bewoners moeten zuinig zijn

BERLICUM - De stroomstoring in Berlicum is voorbij. Sinds dinsdagnacht om twee uur heeft iedereen weer stroom. Alle woningen zijn in eerste instantie aangesloten op een noodstroomvoorziening. Netbeheerder Enexis heeft de hele nacht gewerkt aan een omleiding om iedereen aan te sluiten op een reguliere stroomvoorziening.

Berlicum, Middelrode, Kaathoven, industrieterrein De Brand, Rosmalen en Vinkel werden dinsdagmiddag getroffen door de stroomstoring. Op het hoogtepunt ging het om 7700 huishoudens. De elektriciteit viel uit doordat bij werkzaamheden aan de nieuwe Zuid-Willemsvaart bij Rosmalen grote stroomkabels van 10.000 volt werden vernield tijdens het plaatsen van damwanden. De gemeente heeft de inwoners opgeroepen om voorlopig zuinig te doen met de stroom.

Geen straatverlichting
Dinsdagavond zorgden een grote noodstroomvoorziening en meerdere aggregaten ervoor dat er stroom was in Berlicum. Ook verzorgingshuis Vivent Berlerode werd zo voorzien van elektriciteit. De brandweer had bovendien een noodpost ingericht en de politie surveilleerde dinsdagnacht.

Wachten
In Berlicum moesten de 2400 huishoudens tot laat in de avond wachten op de noodstroomvoorziening. Op Twitter verschenen er talloze tweets over de stroomstoring.

Compensatie
Vier uur of langer zonder stroom betekent recht op een compensatieregeling. De woordvoerder van Enexis wilde niet vooruitlopen op de vraag bij wie de claim terechtkomt.

Voorzieningen voor de noodstroom worden geplaatst.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 3 november 2010 - 07:53
Auteur: Hans Janssen