Hoogwater Maas houdt langer aan

EINDHOVEN - De hoge waterstand op de Maas in Brabant duurt nog zeker tot begin volgende week. Meer regen in de Ardennen zorgt ervoor dat het waterpeil verder zal stijgen.

De piek van het hoogwater in de Maas wordt donderdagochtend met 4,24 meter boven NAP bij Den Bosch verwacht. Dat hebben de waterschappen De Dommel en Aa en Maas woensdag laten weten. Naar verwachting houdt de hoge waterstand nog enige dagen aan en zakt vervolgens geleidelijk naar een lager peil.

De waterschappen houden rekening met verschillende scenario's. Volgens een woordvoerder wordt een nieuwe hoogwaterpiek in de regio niet meer verwacht. Als er al een verhoging komt, dan is die afkomstig uit de Ardennen waar de komende dagen veel regen wordt verwacht. "Op dat moment is het waterpeil in de Maas al gezakt en kunnen we het gemakkelijk opvangen", aldus de woordvoerder.

De hoge waterstand zorgt al enige tijd voor problemen. Zo varen vier van de vijf Maasveren niet meer omdat de aanlegsteigers onbereikbaar zijn. Alleen het veer Lith-Alphen vaart nog.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 12 januari 2011 - 16:04
Auteur: Henrieke Graven