Personeel C1000 geschokt door bizar ongeluk Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Personeel en klanten van de supermarkt C1000 in Hoogerheide zijn flink geschrokken van het bizarre ongeluk van dinsdagnacht. Daarbij sneed een man zichzelf per ongeluk in zijn lies terwijl hij onder het hek van de C1000 probeerde te kruipen om levensmiddelen uit een container te kunnen stelen. De man bloedde niet veel later dood op de parkeerplaats van de supermarkt.

De supermarkteigenaar Joop Kesselaar kende de man niet, maar een klant vertelde hem dat hij de man vaker onder het hek door heeft zien kruipen. Het was het gesprek van de dag zowel bij klanten als personeel, vertelt Kesselaar. Slechts één medewerker heeft de plas bloed zien liggen, verder heeft niemand van het personeel iets gezien.

Toch is iedereen ontdaan. Ook klanten stellen veel vragen over wat er is gebeurd. Kesselaar noemt het triest dat iemand zo ver moet gaan om aan eten te komen. In de container die op het terrein staat liggen vaak voedingsmiddelen die net over de datum zijn. Waarschijnlijk probeerde de man die te stelen.

Bewakingsbeelden
Op de bewakingscamerabeelden was te zien hoe de inbreker met een mijnwerkershelm met lampje op zijn hoofd onder het hek door probeerde te kruipen. Dat gebeurde volgens Kesselaar om acht over halfvier 's nachts. Een automobilist trof de man later dood aan op de parkeerplaats. De politie heeft onderzoek gedaan, maar al snel was duidelijk dat het om een noodlottig ongeval ging. Alles kon dus vrij snel worden opgeruimd en klanten en bijna al het personeel hebben er niks van gezien.

Nieuwsgierigen
Toch waren er volgens de supermarkteigenaar nog veel nieuwsgierigen die 's avonds in hun auto langs de C1000 reden om nog een glimp van het voorval op te kunnen vangen. Voor de supermarkteigenaar en de politie is het boek nu gesloten. Ondanks de inbraakpoging beschouwt de politie het als een tragisch ongeluk en is het onderzoek naar het voorval stopgezet.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 27 januari 2011 - 11:14
Auteur: Mathijs Pennings