Breaking News: Kinderen onderkoeld bij wateractiviteit in Oosterplas in Den Bosch Lees verder Sluiten

Koninginnedag in Brabant - Foto's

EINDHOVEN - Heel Brabant kleurde net als de rest van het land Oranje: het was immers Koninginnedag.

Onze fotografen trokken erop uit om de sfeer en het feest vast te leggen in Breda, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.

Smijten met eieren
In het Valkenbergpark in Breda was het 's morgens al enorm druk. Honderden mensen boden in het gras hun koopwaar aan. Knuffeldieren, spelletjes, vogelkooien en skateboards - alles ging voor een zacht prijsje van de hand. Veel kinderen lieten zich op de vrijmarkt van hun creatiefste kant zien. Zo gaven Pim en Kobus een indrukwekkende show weg op hun drumstellen. Ook kon je proeven van zelfgebakken cupcakes en lieten twee dames zich vrijwillig bekogelen met eieren of taart.

Tilburgse braderie
Op de Korvelseweg in Tilburg bracht een braderie de nodige sfeer met muziekoptredens, schilderworkshops en allerlei kraampjes met internationale hapjes. Koninginnedag werd hier afgetrapt met de hogehakkenrace. Verschillende dames renden zo goed en kwaad als het kon op negen centimeter hoge stiletto's een parcours af.

Dansen in Eindhoven
Wie met de trein aankwam op Eindhoven Centraal, merkte al direct dat Eindhoven in een feeststemming was. Door het hele centrum stonden podia met dj's. Het gevolg was één grote dansende mensenmassa.

Muziek en rommelmarkt
"Nagels laten lakken voor vijftig cent", "golfclubs van mijn opa" en "uitzoeken voor een euro" klonk het in de Verwerstraat in Den Bosch. Op kleedjes werden zelfgemaakte spullen verkocht, afgewisseld door jonge muzikanten. Op de Parade was een groot podium neergezet waar later op de avond Go Back to the Zoo optrad.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 30 april 2011 - 18:01
Auteur: Martijn de Bie