Haagse politici knabbelen aan Brabantse spare ribs

EINDHOVEN - Het was de kers op de spreekwoordelijke taart voor slagerij Beerens uit Eindhoven. Vorige week won het bedrijf de Nederlandse Spare Ribs Trophy 2011 en donderdag smulden de kopstukken uit de Tweede Kamer van de Brabantse spare ribs.

Brabants tintje
Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: de barbecue op het Binnenhof in Den Haag. Vlak voor het zomerreces wordt door alle Kamerleden onder het genot van een hapje en drankje nagepraat over het afgelopen politieke jaar. Dit jaar had de zomerbarbecue een Brabants tintje.

Eigen marinade
Omdat slagerij Beerens de beste spare ribs van het land maakt, mochten ze veertig kilo spare ribs leveren voor de barbecue. Wat maakt de spare ribs van Beerens zo uniek? "We hebben een eigen marinade op basis van ketjap, honing en fruit. Dat maakt het vlees extra mals."

Kopstukken uit de politiek
Volgens eigenaar Theo Beerens genoten onder andere Mark Rutte, Hero Brinkman en Annemarie Jorritsma zichtbaar van zijn spare ribs. "Alles is netjes op en ik kreeg veel complimenten. Mark Rutte herkende me zelfs nog van toen hij bij mij in de winkel was, ten tijde van de gemeenteraadsverkiezingen. Meestal is het juist andersom!".

print corrigeer
Publicatie: donderdag 30 juni 2011 - 14:44
Auteur: Yoeri Vugts