Gebakken banaan met abrikozen en Chivas Regal Whisky

EINDHOVEN - Desserts zijn altijd een welkome afsluiter, het verbaast mij iedere keer weer hoeveel en hoe snel de gasten het tot zich nemen. Zeker ijs en bavaroise. Maar vandaag zitten we met gebakken bananen, of juist niet.

 


Met de gebakken bananen blijf je niet zitten



Wat heb je nodig?

4 personen

4 bananen
20 ml citroensap
100 gr. bruine suiker
0.2ltr jus d'orange
80 ml Chivas Regal whisky
2 vanille stokje
1 kaneelstokje
200 gr. gedroogde abrikoos
70 gr. pecannoten en walnoten
30 gr. roomboterboter
16 muntblaadjes


Hoe te maken

Wassen van de bananen en halveer ze in de lengte. Bestrijk ze met citroensap om te voorkomen dat ze verkleuren. Zet een grote koekenpan op een laag vuurtje en karamelliseer hier de bruine suiker in, giet er de jus bij en de whisky. Laat dit even inkoken. Leg nu de bananen in de pan en leg er de vanille stokjes, kaneelstokje, gedroogde abrikozen, pecannoten en walnoten bij. Let dit even op een laag vuur sudderen gedurende 3-4 minuten en smelt er vervolgens de roomboter bij en zet dan het vuur uit.

Serveren

Leg 2 banaan helften op elke bord en giet hier met een lepel de saus er overheen. Verdeel de abrikozen, walnoten over de porties. En garneer alles af met de vanille en kaneel en de mint blaadjes.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 8 juli 2011 - 13:03
Auteur: Bob Schellens