Stichting WensAmbulance Brabant officieel van start

DEN BOSCH - In Den Bosch werd woensdag offcieel de WensAmbulance Brabant gepresenteerd. Deze vervoert terminaal zieken op en neer naar een voor hen speciale plek waar ze graag nog eens naartoe willen. Zo wordt hun laatste wens in vervulling gebracht.

De Stichting WensAmbulance Brabant is sinds juni actief en heeft 100 vrijwilligers. Dat zijn onder anderen mensen met ervaring als verpleegkundige of ambulancechauffeur. Tot nu toe werden er twaalf wensen vervuld. Er werd bijvoorbeeld een mevrouw naar het huwelijk van een van haar kinderen vervoerd. Zonder de ambulance had zij daar niet kunnen komen. Bedoeling is dat jaarlijks 150 tot 200 wensen vervuld worden.

Gift provincie
De Stichting WensAmbulance heeft twee ziekenwagens tot haar beschikking. Deze staan in Helmond en Boxtel. Binnenkort komt er nog een derde bij, die komt ergens in de buurt van Breda te staan.

WensAmbulance wordt vooral gefinancierd door sponsorgelden en giften. Zo heeft de provincie Brabant 14.000 euro beschikbaar gesteld voor een reclamecampagne op Omroep Brabant. Ook is er een speciale uitgave van het stripboek Suske en Wiske, waarop de WensAmbulance prijkt. De opbrengst gaat naar de stichting.

Het is de eerste wensambulance in Brabant. In Nederland waren ze al in gebruik.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 14 september 2011 - 16:49
Auteur: Marjanka Oerlemans