Efteling-musical Droomvlucht: de eerste foto's

KAATSHEUVEL - In het Eftelingtheater is afgelopen weekend druk geoefend voor de nieuwe musical Droomvlucht die zondag in premiere gaat. Omroep Brabant heeft als eerste de foto's van de try outs. De musical is gebaseerd op de meest populaire attractie in het park: de Droomvlucht.

De voorstelling vertelt het verhaal van het meisje Lila, gespeeld door Vajen van den Bosch uit Ooijen. Lila is een meisje dat zich erg vergeten voelt in het drukke bestaan van haar ouders.

Gedropt bij oma
Telkens als haar vader en moeder geen tijd hebben wordt ze gedropt bij haar oma - gespeeld door Doris Baaten - die heilig geloofd in het bestaan van elfen en trollen. Haar kleindochter voelt zich inmiddels te oud voor de fantasiën van haar oma, maar juist dan begint een meeslepend avontuur in een theatraal fantastisch weergegeven droomwereld van fantasie.

Première zondag
De première van de musical is zondag. De beelden daarvan zijn dan te zien in Brabant Nieuws en ons achtergrondprogramma Onder Ons. Begin september gaf de Efteling al een voorproefje van de musical tijdens een perstrip in IJsland.

Tegenslag
De Bredase acteur Hugo Haenen - die de vader van Lila en elfenkoning speelt - moet de première van de musical aan zich voorbij laten gaan. Hij is niet op tijd hersteld van een virale hersenontsteking die hij heeft opgelopen.

Werken aan herstel
Haenen is inmiddels wel uit het ziekenhuis ontslagen en werkt hard aan zijn herstel. Het is nog niet bekend wanneer de Bredanaar weer kan optreden. Christo van Klaveren neemt de rol van elfenkoning Oberon van Hugo Haenen over.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 8 oktober 2011 - 00:13
Auteur: Raoul Cartens