'Overweldigend applaus' na première musical Droomvlucht

KAATSHEUVEL - In Theater De Efteling is zondag de nieuwe musical Droomvlucht in première gegaan. Volgens de gelukkigen die erbij mochten zijn klonk aan het eind een overweldigend applaus.

Gebaseerd op de populairste attractie van de Efteling vertelt de voorstelling het verhaal van het meisje Lila, gespeeld door Vajen van den Bosch (13) uit Oijen. De reacties achteraf gingen vooral over haar acteerprestatie en met name haar zangkwaliteit.

Reacties
"Vajen is zo ongelofelijk goed!", reageerde musicalster Freek Bartels uit Tilburg, "Als die op haar dertiende al zo zingt, dan kunnen wij over een paar jaar onze spullen pakken." Lotte Prijs van Djumbo kan dat alleen maar beamen. "Wat heeft zij een stem, echt niet normaal!" Wieneke Remmers uit Vught voorspelt een gouden toekomst voor Vajen. "Wat kan die meid goed zingen," zegt de musicalster uit Vught, "Als die zo doorgaat kan het een hele grote worden".

Verhaal
Lila is een meisje dat zich erg vergeten voelt in het drukke bestaan van haar ouders. Telkens als haar vader en moeder geen tijd hebben wordt ze gedropt bij haar oma - gespeeld door Doris Baaten - die heilig gelooft in het bestaan van elfen en trollen. Haar kleindochter voelt zich inmiddels te oud voor de fantasieën van haar oma, maar juist dan begint een meeslepend avontuur in een theatraal fantastisch weergegeven droomwereld van fantasie.

Kinderen
Naast Vajen van den Bosch spelen ook nog 52 kinderen mee uit de omgeving. Zij maken samen met de andere acteurs een droomwereld die bestaat uit trollen en elfjes. Vrijdag kwamen er foto's van de generale repetitie naar buiten die gemaakt werden tijdens deze laatste doorloop.

print corrigeer
Publicatie: zondag 9 oktober 2011 - 18:12
Auteur: Hessel Rippe