Foto: Albert Bos Foto: Albert Bos

Vreedzaam protest voor vrijlaten proefapen MSD

OSS - Zo'n tweehonderd actievoerders hebben woensdag geprotesteerd bij de poort van MSD Organon in Oss. Ze willen dat het bedrijf tachtig testapen vrijlaat en aan Stichting AAP overhandigt. De dieren zitten nu nog in het gesloten lab.

Het protest verliep vreedzaam. De demonstranten vormden een menselijke keten in de vorm van een hart. Ze hebben woensdagmiddag nog een gesprek met MSD. Het is niet duidelijk of de apen daadwerkelijk vrijkomen.

De dieren werden jarenlang ingezet voor onderzoeksproeven, en MSD stopte onlangs met proefdieractiviteiten op het gebied van geneesmiddelenonderzoek. Een woordvoerder van MSD liet eerder weten dat het bedrijf nog onderzoekt waar ze de apen kan onderbrengen.

Printen
Corrigeren
Publicatie: woensdag 19 oktober 2011 - 14:58
Auteur: Karin Kamp

Reacties (2)


@omabeertje68
Vaak krijgen ze gewoon een spuitje. ze zien dieren vaak gewoon als objecten.
[Bericht gewijzigd door 'ineke1' op 19-10-2011 om 21:47]
19-10-2011 om 21:47 uur | ineke1

gelijk vrijlaten deze dieren zitten al lang gevangen voor iets waar ze part noch deel aan hebben ,geprofiteerd is er al te lang met die diertjes en je kunt mij niet wijs maken dat men die nergens onder dak kan geven vrij laten ook dieren hebben gevoel! niet alleen wij mensen men maakt zich ook druk als iemand lang gevangen is en wordt vrij gelaten als gisteren gebeurde ook apen raken getraumatiseerd !en wie helpt die dan ?
19-10-2011 om 17:00 uur | omabeertje68

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.