RTL’s New Chicks zoveelste spraakmakend programma

EINDHOVEN - De meningen over de eerste aflevering van het RTL-programma New Chicks dinsdag liepen behoorlijk uiteen. New Chicks is niet het eerste programma dat voor opschudding zorgde. We maakten een inventarisatie.

Op het internet spraken sommige mensen schande van de show. Dat is precies waar de dames eerder al voor vreesden.

1997 - Sex voor de Buch
In 1997 zorgde het programma Sex voor de Buch voor veel ophef. In dat programma konden mensen hun persoonlijke seksfantasieën uitleven op televisie. Er keken wekelijks miljoenen mensen, maar er was veel kritiek. De programmamakers werd verweten dat ze onwetende mensen doelbewust voor schut zetten.

De beelden waren vaak onsmakelijk en hadden veel weg van amateur-pornografie. Zo wilde een vrouw graag seks in een wigwam, verkleed als indiaan. De kinderen van een aantal deelnemers werden na de uitzending op school uitgelachen.

1999 - Big Brother
Waar reality-tv nu meer regel dan uitzondering is, maakte het Endemol-programma Big Brother in de jaren negentig de nodige tongen los. Deelnemers werden in de show 24 uur per dag op de voet gevolgd. Deskundigen vreesden voor psychologische of emotionele schade bij deelnemers. Deelnemer Ruud Benard uit Breda is misschien de meest spraakmakende geweest. Ruud wilde vaak ‘effe knuffelen’ met de andere deelnemers.

2006 - De Gouden Kooi
Talpa’s De Gouden Kooi draaide om min of meer hetzelfde als Big Brother. De deelnemers moesten elkaar gedurende de looptijd wegpesten uit de luxevilla waarin ze samen zaten. De winnaar kreeg de villa. De Gouden Kooi leidde in 2006 tot kamervragen omdat een alleenstaande deelneemster haar kinderen zou verwaarlozen terwijl ze in het programma zat. Deelneemster Claire uit Tilburg is later met een andere deelnemer getrouwd.

2010 - Oh Oh Cherso
Vorig jaar zorgde het RTL-programma Oh Oh Cherso voor de nodige sensatie. In dat programma werd een stel Hagenezen in een villa op het Griekse eiland Chersonissos gezet. Het doel: een feestvakantie met veel drank en uitgaan. Dat waren de juiste ingrediënten voor ruzies, romances en flaters. Vooral het eerste seizoen was populair met meer dan een miljoen kijkers per aflevering. In het tweede seizoen reisde Thomas Loopstra uit Woudrichem mee af naar de Griekse Badplaats.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 2 november 2011 - 17:04
Auteur: Sid van der Linden