Vajèn van den Bosch geniet van rol in Musical Droomvlucht

EINDHOVEN - Je kunt er deze week niet omheen bij Omroep Brabant Radio. Er is een actieweek aan de gang voor De Musical Droomvlucht in Theater de Efteling. Presentator Richard van den Beld ontving woensdag hoofdrolspeelster Vajèn van den Bosch uit Oijen in de studio.

Het musicaltalent is pas dertien jaar, toch heeft ze al de nodige ervaring opgedaan in de musicalwereld. "Ik was negen toen ik voor de eerste keer auditie deed. Dat was voor The Sound of Music. Daarna speelde ik in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Mary Poppins. Voor deze musical vroegen ze me of ik het script wilde lezen. Ik zou eigenlijk doorstromen naar de tweede ronde, maar werd vervolgens gebeld dat ik de rol had. Natuurlijk was ik daar hartstikke blij mee", vertelde Van den Bosch.

Het verhaal
De Musical Droomvlucht gaat over het meisje Lila waarmee het niet zo goed gaat op school. Ze wordt ook gepest en ook de band met haar ouders laat wat te wensen over. Van den Bosch: "Op een gegeven moment gaat ze logeren bij haar oma en verschijnt er een vuurvliegje. Dat vliegje neemt haar mee naar een andere wereld waarin ze allerlei avonturen beleeft."

Ook bij de musical kun je wegdromen
De attractie Droomvlucht pretpark is één van de grootste publiekstrekkers van De Efteling. Je kunt, wanneer je in het wagentje zit, zelf een verhaal verzinnen met alle elfen en trollen om je heen. Maar volgens Vajèn kun je ook bij de musical wegdromen. "De musical is een totaalplaatje. Alles is gewoon erg mooi, de kostuums, het podium en je wordt meegesleept door de muziek."

Vajèn van den Bosch staat vanavond weer op het toneel om, zoals ze het zelf in de uitzending vertelde, haar droomrol te spelen. Voorlopig is de musical nog te zien in Theater de Efteling in Kaatsheuvel.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 9 november 2011 - 12:50
Auteur: Niek de Vries