De caravan brandde geheel uit (foto: Marrie Meeuwsen) De caravan brandde geheel uit (foto: Marrie Meeuwsen)

Vijfde caravanbrand op camping 't Oekeltje in Rijsbergen

RIJSBERGEN - Op camping ‘t Oekeltje in Rijsbergen heeft vrijdagochtend voor de vijfde keer in drie weken een caravan in brand gestaan. Volgens bewoners is er een pyromaan actief en weten zij wie het is.

De dader zou op camerabeelden staan. Vrijdagochtend is een bewoner van de camping door de stress bezweken. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omstanders zeggen dat hij al de hele week ’s nachts patrouilleert.

Van de caravan die vrijdagochtend in brand stond, zijn alleen nog geblakerde resten over. Het is de vijfde caravan die in de as gelegd is. Daarnaast zijn er in de afgelopen weken nog drie pogingen tot brandstichting geweest.

De bewoners zijn boos op de politie. Zij vinden dat er te weinig tegen brandstichting gedaan wordt. Tegenover Omroep Brabant willen zij niks zeggen voor de camera of voor de microfoon. Zij zijn bang voor repressailles en vrezen dat hun caravan dan het volgende doelwit wordt.

Onschuld
Inmiddels loopt de spanning op de camping behoorlijk op. Bewoners beschuldigen elkaar van de brandstichting. De 49-jarige Cok Machielse heeft veel last van de beschuldigingen en wordt naar eigen zeggen getreiterd. Zijn caravan wordt vernield door de buren. Hij is de wanhoop nabij en meldde zich vrijdag bij de redactie van Omroep Brabant om zijn onschuld te bepleiten.

Controle brandveiligheid
Eind maart deden ruim veertig man van politie, belastingdienst, brandweer en justitie een inval op de camping. Daarbij werd vooral gecontroleerd op illegale bewoning en brandveiligheid.

Rapport
Bij de gemeente Zundert ligt een rapport van de brandweer waaruit blijkt dat de brandveiligheid niet op orde is op 't Oekeltje. Er is geen bluswater aanwezig op de camping en er is te weinig ruimte voor de brandweer om het terrein op te komen. Ook staan stacaravans en bijbouwsels te dicht op elkaar zodat in geval van brand er grote kans is op overslaan.

Sluiting
De burgemeester heeft laten weten dat de camping moet sluiten als er niets veranderd. Volgende week wordt bekend wanneer de eigenaar zijn zaakjes op orde moet hebben.

Printen
Corrigeren
Publicatie: vrijdag 11 november 2011 - 07:29
Auteur: Rob Jansen

Reacties (1)


Hier is natuurlijk een pyromaan actief. Als meer dan 40 man kan komen controleren op o.a. brandveiligheid dan schiet men nu op een verschrikkelijke manier tekort. Een pyromaan betrappen is over het algemeen niet zo eenvoudig maar als die gezocht moet worden op een omheinde camping dan moet het niet zo moeilijk zijn. Zeker niet voor mensen (politie) die ervoor zijn opgeleid. Men gaat voorbij aan de enorme risico's die de campinggasten nu lopen. En dat is een grof schandaal. Stel dat er slachtoffers vallen. Dan ligt de verantwoording geheel bij de leiding van de politie, de brandweer en uiteraard de burgemeester. Maar ja, het is Zundert en daar klopt wel meer niet.
11-11-2011 om 09:31 uur | djiempie

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.