Heinrich Boere (Foto: ANP)  Heinrich Boere (Foto: ANP)

Oorlogsmisdadiger Heinrich Boere nu ook echt de cel in

AKEN - Oorlogsmisdadiger Heinrich Boere is woensdag vanuit zijn bejaardenhuis overgebracht naar een gevangenis. De negentigjarige Boere is opgesloten in een gevangenisziekenhuis in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Boere is begin vorig jaar in de Duitse stad Aken veroordeeld tot levenslang. Hij heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog in ons land drie burgers vermoord. In de zomer van 1944 schoot hij in Breda de apotheker Frits Bicknese dood. Boere was lid van een SS-commando dat vermeende tegenstanders liquideerde.

Voortvluchtig
Boere was na de oorlog voortvluchtig en kreeg de doodstraf. Die werd later omgezet in levenslang. Boere zat toen al in Duitsland en kon daar jarenlang ongestoord wonen. Enkele jaren geleden werd hij opgespoord, aangeklaagd en na een lang proces berecht en schuldig bevonden. Daarna volgde een lichamelijk onderzoek om te bekijken of hij nog wel in staat was in de gevangenis te leven.

Hartklachten
Volgens artsen kan hij het lichamelijk wel aan. Hij zit in een rolstoel. Maar hij heeft ook hartklachten en dus verzorging nodig. Justitie in Aken sluit niet uit dat hij later wordt overgebracht naar een verpleeghuis. Tot die tijd zit hij opgesloten in een gevangenisziekenhuis. Er zijn twee gevangenisziekenhuizen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. In welk ziekenhuis hij zit, is niet bekend gemaakt.

Printen
Corrigeren
Publicatie: donderdag 15 december 2011 - 13:07
Auteur: Willem Jan Joachems

Reacties (3)


Jammer dat het nu niet een echte straf meer is. De gevangenis zou moeten zijn zoals ik vroeger als kind dacht over hoe het in een gevangenis was: Namelijk een "spinnenhok" en je kreeg alleen water en brood ! Maar zo is het dus niet, dus deze man, zal er weinig van merken. Hij zit toch al in een rolstoel, heeft verpleging nodig en kon dus toch al nergens meer heen.
15-12-2011 om 23:34 uur | elsje

Wel ruim 60 jaar te laat!
15-12-2011 om 22:57 uur | pimmetje

Niet meer als normaal dat hij de bak in draait, met dit soort mensen kan ik geen medelijden hebben.
15-12-2011 om 17:44 uur | moortje5684

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.