Breaking News: Hitteplan van kracht voor bloedhete Tilburgse kermis Lees verder Sluiten

VDL levert 80.000 stoelen voor stadion Iraakse Basra

EINDHOVEN - In het nieuwe stadion van Basra, in het zuiden van Irak, komen 80.000 stadionstoelen van de VDL Groep uit Eindhoven. VDL heeft de kuipstoeltjes zelf ontworpen. De eerste stoelen worden in februari in het stadion geplaatst.

Het totale project moet volgend jaar juni zijn afgerond. De waarde van de opdracht is niet bekend gemaakt.

Kunststof, lassen en montage
Verschillende Brabantse afdelingen van VDL zijn bij de levering betrokken. VDL Kunststoffen uit Heeze maakt de kunststof kuipstoelen, VDL Lasindustrie uit Eindhoven maakt de stalen bevestigingsbeugels en VDL Services uit Hapert zorgt voor de montage in het stadion in Irak.

Bestendig tegen vandalisme
De klant, ANWAR SOURA General Contracting, heeft gekozen voor het kuipstoelmodel dat door VDL zelf ontworpen is. De kuipstoel is gemaakt van polypropyleen dat bestendig is tegen vandalisme. Dit materiaal is voorzien van een speciale toevoeging, zodat het niet verkleurt in de brandende woestijnzon. De klant heeft gekozen voor de kleur groen, de kleur van de shirts van het nationaal elftal van Irak.

Ook in Gelredome
Al eerder leverde VDL Groep kuipstoelen voor het Gelredome in Arnhem, het stadion van Vitesse. Deze werden afgelopen augustus geplaatst.

Klapstoel en business seats
Naast de kuipstoelen maakt VDL ook klapstoelen en business seats. Bij FC Twente zijn afgelopen oktober 5500 nieuwe klapstoelen geplaatst. RKC Waalwijk en Rijnsburgse Boys maken inmiddels gebruik van de business seats. Deze stoelen zijn ontworpen door de Nederlandse ontwerper Jan des Bouvrie.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 21 december 2011 - 12:01
Auteur: Raoul Cartens