Fietsrotonde Hovenring Eindhoven afgesloten: kabels op knappen - foto's en video

EINDHOVEN - De hangende fietsbrug boven de voormalige rotonde de Hovenring in Eindhoven is woensdagmiddag afgesloten. De kabels zijn verzwakt door trillingen die veroorzaakt worden door harde wind. Daardoor kan de bevestiging van de kabels stuk gaan. Het nieuwe kruispunt met de fietsrotonde is twee weken geleden voor het eerst in gebruik genomen.

De gemeente heeft uit voorzorg besloten om de kruising af te sluiten. Zolang de kabels trillen kan de veiligheid van de constructie niet worden gegarandeerd. Van instortingsgevaar is geen sprake, wel zou het kunnen dat een van de zogenoemde tuien loskomt waardoor autoverkeer dat onder de brug door rijdt in gevaar komt. "Stel dat een aantal tuien loskomen, dan blijft de Hovenring alsnog staan", zegt projectleider Irmo Kaal.

In de loop van de avond zijn alle omleidingsroutes, die tijdens de vorige afsluiting van kracht waren, weer in werking.

Kruising tot donderdagavond afgesloten
Alle wegen in de omgeving zijn afgesloten, het lokale verkeer wordt omgeleid. Het verkeer kan de naastgelegen A2 nog wel op of af. De Hovenring wordt momenteel door technici nagekeken. Er wordt gemeten wat de brug doet bij andere weersomstandigheden. Medewerkers hebben de kabels aan de brug gebundeld met spanbanden om trillingen te voorkomen. Daarna wordt gekeken naar een definitieve oplossing. Volgens projectmanager Irmo Kaal van de gemeente Eindhoven is de kruising tot donderdagavond zeker afgesloten.

Brugontwerper aan het woord
De kabels aan de 'tuibrug' trillen meer dan gewenst zegt ook directeur Gerhard Nijenhuis van ontwerper IPV Delft. "Trillingen laten zich moeilijk voorspellen. Het gebeurt wel vaker dat ze later worden ontdekt. Met dempers is dat relatief eenvoudig op te lossen", aldus Nijenhuis. Het is wel vreemd dat de ongewenste trillingen niet zijn ontdekt tijdens de harde wind vorige week, aldus de directeur van de bruggenontwerper. Volgens projectleider Kaal was het vooraf ook niet te voorzien. "Dan moet je een 1:1 schaalmodel hebben, en die is er niet."

Constructeur gaat niet in op vragen
De brug telt 24 kabels van 53 meter lang. Er bestaat een rekenkundige kans dat ze breken, legde projectleider Kaal woensdag ter plekke uit. "Zelfs als er tien kabels breken, stort de constructie niet in elkaar. De fietsrotonde is berekend op het gewicht van een strooiwagen met aanhanger", zei hij. Of er sprake van een constructiefout, kon de projectleider woensdag nog niet zeggen. Constructeur Witteveen en Bos en aannemer BAM gingen woensdag niet in op vragen en verwezen naar de gemeente.

Buurtbrigadier twittert
Een buurtbrigadier uit Eindhoven twitterde woensdagmiddag dat volgens de gemeente de bekabeling te zwak is. Diezelfde buurtbrigadier meldde verder op Twitter dat er ruim afstand moest worden gehouden van de Hovenring, vanwege eventueel wegspringende staaldelen als de kabels werkelijk knappen.

Eerste zwevende fietspad ter wereld
Begin december werd hard gewerkt aan bouw van de Hovenring tussen Veldhoven en Eindhoven. De eerste zwevende fietsrotonde ter wereld werd met kabels aan een kolom van 70 meter hoog gehangen.

De rotonde was vóór de verbouwing in december alleen bestemd voor auto's. Sinds 30 december is de kruising weer open voor het verkeer. Het is de bedoeling dat ook fietsers en voetgangers de rotonde ook gaan gebruiken.

Printen
Corrigeren
Publicatie: woensdag 11 januari 2012 - 13:34
Auteur: Jan de Vries

Reacties (17)


Verstandig dat ze de doorgang afsluiten,dat er geen schade aan mens en dier wordt aangericht.
Als die brug in elkaar donderd,wordt het wel weer gemaakt,maar een schade aan een mens is moeilijker.
13-01-2012 om 12:09 uur | will48

Inderdaad Joma. Als dat overlast geeft voor bijv. mijn buren spreken ze mij aan en niet de glaszetter. Dat ik dan op mijn beurt de glaszetter aansprakelijk stel is fase 2. Maar zoiets is niet te begrijpen voor een simpele ambtenaar.
12-01-2012 om 08:08 uur | maartje19

@maartje19: Wat hebben ambtenaren hiermee te maken? hebben zij het ontwerp gemaakt enz? Als de "ramenzetter" je nieuwe dakkapel niet goed heeft geplaatst, ben jij dan ook de verantwoordelijke?
11-01-2012 om 22:19 uur | joma

Ook bij het prachtige ontwerp van de "Zwaanbrug" in Rotterdam heeft dit fenomeen zich voorgedaan. Door dempers te plaatsen is het geheel opgelost ! In theorie kan alles berekent worden maar de praktijk is soms weerbarstiger ! Laten we gewoon kijken hoe dit verder afloopt voordat we rare conclusies trekken Wie de eventuele meerkosten betaald is van latere zorg Eerst veiligheid en dat heeft de gemeente perfect opgelost !
11-01-2012 om 20:10 uur | roofvogel

Sterke constructie of niet? Of wegens geldgebrek het goedkoopste materiaal gebruikt? Al met al: De burger zal wel weer extra moeten ophoesten voor reparatie. Bas Bakker Dordrecht.
11-01-2012 om 20:07 uur | bas3

Waar lezen jullie dat de belastingbetaler dit extra geld kost? Lijkt mij het risico van de aannemer die het verkocht heeft (die het op zijn beurt weer zal verhalen op een onderaannemer).
11-01-2012 om 19:32 uur | tom

Ik snap zulke dingen sowieso niet. In deze tijd van techniek, alles kan per computer worden berekend, en dan nog zulke fouten. Net als hier om de hoek. Al een klein jaar met een nieuw verzorgingstehuis bezig. Nu moet alles weer worden gesloopt, omdat de fundering 2 mm te dun is! Hadden ze dit niet van te voren kunnen berekenen? Kost miljoenen extra...van onze centen.
11-01-2012 om 18:52 uur | tonnemiek

typisch dat ambtenaren hier op dit forum nu niet reageren.
11-01-2012 om 18:41 uur | maartje19

Hoeveel gaat het onderzoek weer eens voor belastingbetaler kosten?
Laat ze de bouwers en bedenkers even de factuur uit eigen zak ophoesten, dan is de term bezint eer ge begint beter te begrijpen voor deze technici
11-01-2012 om 17:17 uur | cynisme

Na twee weken dicht? Dan hebben we nog drie-en-een halve maand voordat-ie instort. Wanneer je als constructeur een brug of ander ding aan kabels gaat ontwerpen, dan heb je natuurlijk hier al naar gekeken: http:/videos.howstuffworks.Com/tlc/29833-understanding-tacoma-narrows-bridge-video.htm De Tacoma brug kon niet goed tegen een constante 64 km/u wind en ging mee trillen (vortex shedding).
En zeker bij kleine bruggen kan dit gebeuren: http:/www.youtube.com/watch?v=xlOS31Ubdo
Wellicht is het voldoende om een soort flappen in een spiraalvorm om de kabels aan te brengen, net zoals die Philips schoorsteen vroeger had.
11-01-2012 om 16:52 uur | a1frank

ik heb een leuke site ontdekt van een bermtoerist
http:/www.bermtoerist.org/jalbum/N2-Meerhoven/2011-Week52/slides/20111230-145633.html
hier zie je de werkzaam heden van de Hovenring
11-01-2012 om 16:21 uur | ad1234

Weer een topontwerp uit de slimste regio van de wereld. Ben toch benieuwd hoe ze dat bepaald hebben... Volgende week gaat het vriezen, hopelijk houden die kabels dat wel.
11-01-2012 om 16:18 uur | hp69

@doors...lol
11-01-2012 om 14:38 uur | mandy71

Het is geen rotonde maar een gewoon kruispunt.
Alleen de fietsers rijden boven het wegdek over een rondje.
Ben benieuwd wie voor deze miskleun gaat betalen.
11-01-2012 om 14:25 uur | pingelmans

kan gebeuren,mijn schoenfeters knakken ok wel ooits,das ammel nie zo erg,da betaalt de burger gewoon.
11-01-2012 om 14:22 uur | mozus

eindhoven de gekste...
11-01-2012 om 14:10 uur | doors

Zijn er ook nog mensen die nadenken voordat ze iets nieuws ontwikkelen?
Eerst het fiasco van de philiasbus nu dit weer.
11-01-2012 om 14:06 uur | nuenen

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.