Man uit Etten-Leur woedend na verkeersboete van 340 euro

ETTEN-LEUR - Jac Gelderblom was woedend toen hij dinsdagmiddag een boete kreeg van 340 euro. Hij had geen voorrang verleend op een zebrapad in Etten-Leur. "Normaal ben ik heel vreedzaam, maar toen ik de hoogte van de boete hoorde, was ik woedend", vertelt Gelderblom.

Absurd
Hij vindt de hoogte van de boete absurd. "Er is geen moment sprake geweest van een gevaarlijke situatie. De vrouw gaf met haar lichaamstaal aan dat ik door kon rijden. Na mij kwam geen verkeer meer en dan kon ze dus rustig oversteken." De politie was bezig met een verkeerscontrole en hield Gelderblom aan. "Ik vind dat ze me ook een waarschuwing hadden kunnen geven of een lagere boete", zegt hij. Hij gaat niet in beroep. "De bedragen staan vast en ik denk niet dat het zin heeft om in beroep te gaan."

Boetes verhoogd
De verkeersboetes zijn sinds 1 januari verhoogd. De boete van Gelderblom was vorig jaar nog 180 euro. Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk laat weten dat de boetes landelijk worden vastgesteld. Hij kan er niets aan veranderen.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 12 januari 2012 - 17:11
Auteur: Marijke Verhulst