Tijger langs de weg in Westerhoven, politie rukt uit

WESTERHOVEN - Er ligt een tijger langs de weg in Westerhoven. Deze melding kreeg de politie zondag aan het eind van de middag. Agenten namen de melding serieus en ze besloten een kijkje te gaan nemen op de Keersopperdreef. Ze kwamen terug met een levensgrote pluchen tijger.

De melding kwam van een fietsster. Het beest leek behoorlijk echt, omdat het zo groot was, zo zei ze. Ze kon niet zeggen of het om een echte tijger ging of niet. Voor de zekerheid had ze de politie gewaarschuwd. Agenten troffen het dier in het struikgewas, hangend met één poot in de sloot.

Pluche variant
Snel werd duidelijk dat het (gelukkig) om een pluchen variant ging. Van een afstand en in het donker zou het aanblik tot enige twijfel kunnen leiden.

Stunt van drie vrienden
De tijger lijkt een eigenaar te hebben. "Dit was eigenlijk een stunt van drie vrienden, toen we wat biertjes op hadden", zegt Jeffrey Pengel uit Eindhoven. "Ik heb deze tijger al een aantal maanden te koop staan op Marktplaats en wilde er vanaf! Toen ik er maar niet van af kwam besloten we deze tijger te dumpen." De jongens hoopten dat de tijger ‘in het wild’ de lokale krant zou halen. Het nieuws haalde uiteindelijk de landelijke media.

Gebeurt vaker
Pluche tijgers die worden aangezien voor echte exemplaren zijn geen specifiek Brabants fenomeen. In Texas rukte de brandweer dit weekend uit na een melding van een tijger op een dak. Ook dat bleek te gaan om een knuffelbeest.

print corrigeer
Publicatie: maandag 23 januari 2012 - 12:33
Auteur: Hans Janssen
Omroep Brabant

Oproep: Ben of ken jij de persoon die zijn levensgrote tijgerknuffel kwijt is?
Laat het ons weten!

reply retweet