Gelekte gegevens van 500 KPN-klanten afkomstig van Baby-Dump.nl uit Best

BEST - De gelekte persoonsgegevens van meer dan 500 KPN-klanten zijn afkomstig van de webwinkel Baby-Dump.nl uit Best. Eerder werd gedacht dat de hackers persoonsgegevens van KPN-zelf in handen hadden gekregen, maar IT-journalist Brenno de Winter ontdekte dat dat niet het geval is.

Dat meldt de NOS.

Gegeven 537 mensen online
Vrijdag werden de gegevens van 537 mensen online gezet. Wegens een tekst die de hacker bij de gegevens had geplaatst, werd een link gelegd met het grote beveiligingsincident waarmee KPN eerder te maken kreeg. De hacker die daarbij betrokken was, heeft met klem ontkend iets te maken te hebben met het online zetten van de gegevens.

Website voor Baby-artikelen
Baby-Dump is een grote website voor baby-artikelen. Verscheidene mensen die op de lijst staan bevestigen tegenover de NOS dat ze bij die webwinkel artikelen hebben besteld. Veel mensen gebruikten de naam van de winkel ook als wachtwoord. Thuiswinkel.org, de organisatie achter het gelijknamige keurmerk, onderzoekt zondag of Baby-Dump vanwege het lekken van gegevens nog wel in aanmerking komt voor het certificaat.

Klanten Baby-Dump gefilterd
De hackers publiceerden op internet een lijst met daarin alleen klanten van KPN. Het lijkt erop dat ze de klantenlijst van Baby-Dump filterden op e-mailadressen van KPN.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 11 februari 2012 - 19:48
Auteur: Nick Renders