3 Uurkes Vurraf in Eindhoven was een groot feest

EINDHOVEN - 3 Uurkes Vurraf is vrijdagmiddag feestelijk verlopen. In een bomvolle zaal van hotel Pullman Eindhoven Cocagne vierden talloze Brabanders uitbundig carnaval. Omroep Brabant zond het festijn uit op televisie, radio en internet.

Carnaval werd als vanouds ingeluid met dit spetterende feest. Er stonden 's ochtends vroeg meer dan duizend mensen in de rij om een toegangsbewijs te bemachtigen voor 3 Uurkes Vurraf.

Live bij Omroep Brabant
3 Uurkes Vurraf was vrijdag live te volgen op Omroep Brabant TV, radio en internet. In drie uur tijd komen spetterende optredens voorbij. Niet alleen van Frans Bauer, maar ook van onder anderen Kies je Krakerwinnaars Niek en Danny, de Gebroeders Ko, Vader Abraham, de Deurzakkers en Arie Ribbens. Om halfelf 's ochtends werd het laatste polsbandje voor 3 Uurkes Vurraf uitgedeeld. Onze fotograaf is in hotel Cocagne en maakt foto's.

3 Uurkes Express
Om 10.37 uur vertrok in Bergen op Zoom de 3 Uurkes Express. De trein reed via Roosendaal, Breda en Tilburg naar Eindhoven. In de 3 Uurkes Express zaten 200 gelukkigen die een toegangsbewijs hebben voor 3 Uurkes Vurraf. In Roosendaal stapte Frans Bauer in de trein. Onze verslaggever ging mee en maakte foto's.

Opbouw
Het team van 3 Uurkes Vurraf was de hele nacht bezig geweest om de tent bij het hotel om te toveren tot hét feestpaleis van carnaval.

Heel veel foto's
Onze fotograaf was de hele dag aanwezig bij 3 Uurkes Vurraf en de 3 Uurkes Express. De foto's zijn te bekijken onderverdeeld in drie albums: een over de treinreis, een met de mooiste foto's van 3 Uurkes Vurraf en een met heel veel bezoekers van het muziekfestijn.

Fijnfisjenie
Tijdens 3 Uurkes Vurraf werden talloze tweets geplaats. Op Fijnfisjenie.nl kun je alle twitterberichten met foto's en video's ook de komende dagen volgen die met het gezelligste feest onder de rivieren te maken hebben. Gebruik de hashtag #fijnfisjenie om je eigen ervaringen met de rest van de provincie te delen.

Website
Omroep Brabant is nauw betrokken bij al het carnavaleske feestgedruis. Op de speciale carnavalssite is alle nodige informatie te vinden.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 17 februari 2012 - 06:00
Auteur: Youssef Zerrouk