De speciale oranje demonstratie F16 (foto: Koninlijke Luchtmacht) De speciale oranje demonstratie F16 (foto: Koninlijke Luchtmacht)

Demonstratie F16 oefent boven vliegbasis Volkel

VOLKEL - De Luchtmacht voert deze week trainingsvluchten uit boven vliegbasis Volkel. Het gaat om vluchten van de nieuwe demonstratievlieger Stefan Hutten. Hij doet twee keer per dan een solovlucht van ongeveer een kwartier.

Er zijn steeds vluchten rond het middaguur en aan het einde van de middag. Volgens de Luchtmacht zijn de oefeningen goed te zien vanaf de spottersplek bij de basis.

De speciale oranje demo-F16 vliegt op een hoogte van minimaal 500 meter. De overlast voor de omgeving zal beperkt zijn, zegt een woordvoerder.

Oefenen voor acceptatievlucht
Hutten oefent voor een zogenaamde acceptatievlucht. Dat is een soort examen dat nodig is om toestemming te krijgen voor demonstraties op internationale luchtshows.

Printen
Corrigeren
Publicatie: maandag 19 maart 2012 - 11:18
Auteur: Bart Oosterveld

Reacties (3)


goathill, wat ben je toch altijd lekker boos
GRRrrrrrr
19-03-2012 om 17:42 uur | erwinwakkawakka

De f16 moet op feestelijke wijze aan zijn eind komen. Dat doen we in internationale luchtshows. En het dient ter voorbereiding op de komst van de Joint Strike Fighter.
19-03-2012 om 16:00 uur | evert

Is dit uit te leggen aan mensen die hun baan, benodigde zorg, of delen van hun pensioen, kwijtraken? Of moet mijnheer Hutten ons land gaan verdedigen tegen Al Qaida, bij de internationale vliegshows? Nee, laten we maar bezuinigen op de linkse hobby ontwikkelingssamenwerking, maar de rechtse hobby stuntvliegen met oorlogstuig, daar is nog wel geld voor. Wel doorwerken tot je 67e, Stefan!
19-03-2012 om 13:22 uur | goathill

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.