Fabiënne en Vajén bij laatste drie in The Voice Kids

OIJEN/ROOSENDAAL - De 14-jarige Vajèn van den Bosch uit Oijen en de 13-jarige Fabiënne Bergmans uit Roosendaal staan allebei in de laatste ronde van The Voice Kids. De Brabantse zangeressen werden door hun coaches verkozen boven hun directe concurrenten.

De finale wordt nu uitgezonden op RTL4.

Fabiënne
Fabiënne Bergmans komt uit een muzikale familie. Ze is voor 25 procent doof, waardoor ze soms moet liplezen. Met harde muziek heeft Fabiënne geen last van haar doofheid. Fabiënne werd tijdens The Voice Kids bijgestaan door Angela Groothuizen. "Angela was heel fijn om mee te werken. Echt geweldig."

Vajèn
Vajèn van den Bosch is geen onbekende in de muziekwereld. Ze heeft eerder gespeeld in musicals, waaronder Mary Poppins en de Efteling-musical Droomvlucht. Ze volgt al jarenlang zanglessen en is vaak te vinden in de balletschool.

Vajèn vind het super om te zingen, te dansen en te acteren. "Ik hoop in de toekomst altijd te mogen blijven zingen en acteren. Ik wil er graag mijn beroep van maken", vertelt Vajèn. Vajèn koos Marco Borsato als haar coach. "Marco was geweldig als coach. Hij geeft supergoede tips, maar ook kritiek."

Finale
Zowel Fabiënne als Vajèn vinden het super om in de grote finale te staan. Vajèn had het niet verwacht. "Toen we met z'n vijven op het podium stonden, dacht ik 'het was hartstikke leuk, ik heb er heel veel van geleerd, maar ik ga het niet redden'. En toen werd ik als eerste genoemd", zegt ze stralend. Fabiënne: "Het is zo'n goed gevoel om te hebben", zegt Fabiënne. "Het is echt heel gaaf."

Hoe de avond gaat verlopen, is niet te voorspellen. Fabiënne: "Ik ga doen wat ze van mij vragen en ik ga goed luisteren naar Angela. En ik ga lol hebben op het podium." Op Twitter laat ze in ieder geval weten dat de finale gaat rocken! Vajèn gaat proberen te genieten. "Zingen, verbonden met alles om me heen, 1 moment! Samen!", zegt Vajèn op Twitter. Ook bedankt ze iedereen voor alle bloemen, telefoontjes, kaartjes en berichten die ze de afgelopen week kreeg.


Dochter Wendy van Dijk fan
Als het aan de dochter van Wendy van Dijk ligt, gaat de titel naar Vajèn. De 2-jarige Lizzy krijgt geen genoeg van de Oijense tiener. Aan RTL Boulevard vertelt de presentatrice van de talentenshow dat ze de auditie van Vajèn inmiddels honderd keer bekeken heeft. "Mijn dochter wil die zo'n zes keer per dag terugzien."

Vajèn is blij met het compliment, zegt ze tegen RTL Boulevard. Toen ze ze hoorde dat Lizzy een grote fan van haar is, kon haar dag niet meer stuk.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 23 maart 2012 - 08:09
Auteur: Twan Spierts