Drie hectare in as na brand in Loonse en Drunense Duinen

LOON OP ZAND - In de Loonse en Drunense Duinen heeft vrijdagavond rond zes uur een brand gewoed. Drie hectare is daarbij in vlammen opgegaan. Om halfacht werd het sein brand meester gegeven.

Volgens de brandweer viel het mee. Er stond weinig wind. De brand woedde in de buurt van paaltje D10 op de mountainbike-route. Korpsen uit Veghel, Oss, Rosmalen, Den Bosch, Schaijk en Drunen bestreden het vuur. Drie brandweerwagens zijn naar de brand gekomen. Een vierde is uit voorzorg opgeroepen, omdat er weinig water in de buurt was. De brandweer heeft geen aanwijzingen voor brandstichting gevonden.

Het is de derde keer in drie dagen tijd dat in het natuurgebied een brand uitbrak. Zowel woensdag als donderdag was er korte tijd een brand. Daarvoor is het twee jaar geleden dat in het natuurgebied tussen Drunen en Kaatsheuvel vuur om zich heen greep. Daarbij ging een hectare bos op in vlammen.

Uit de hand
"De oorzaak zou een achteloos weggegooide sigaret kunnen zijn. Een stuk glas waar de zon door schijnt, kan geen brand veroorzaken", zegt boswachter Luuk Rozen. Door de droge grond en de warme temperaturen is de kans op een bosbrand groot. Staatsbosbeheer heeft vanwege het gevaar het toezicht verscherpt, zolang het niet regent. "Want dan kan zo'n brand uit de hand lopen."

Printen
Corrigeren
Publicatie: vrijdag 23 maart 2012 - 17:08
Auteur: Martijn de Bie

Reacties (4)


ach commtree, hij zal ook wel alle details van de branden in Vught weten,kent de politie gelijk de dader van deze overmoedige hobbyist.
de verveling had zeker toegeslagen
23-03-2012 om 22:50 uur | bollie

@ Brand 112
Hou asjeblieft die nerdinformatie voor je.
23-03-2012 om 21:01 uur | commtree

[Houd je aan de forumregels, de redactie]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 24-03-2012 om 01:33]
23-03-2012 om 19:20 uur | brand112

ik zei het eerder ...dat komt door die blikken van dat Struik voeier die militairen in een kuiltje aan het opwarmen zijn
23-03-2012 om 18:13 uur | bollie

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.