Theo Vleugels nieuwe gouverneur van Breda

BREDA - De Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda heeft een nieuwe gouverneur. Het is brigade-generaal Theo Vleugels. Op 2 mei volgt hij luitenant-generaal Richard Tieskens op. Die kreeg onlangs een hoge functie bij de NAVO in Brunssum

Vleugels wordt ook commandant van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Daar valt de officiersopleiding KMA in Breda onder, maar ook alle andere onderwijsinstellingen van defensie in Den Haag en Den Helder.

Defensie opleidingen
Sinds 2007 is Vleugels commandant van het trainings- en opleidingscommando. Dat is de defensietak die zorgt voor de onder meer de rijopleiding, gevechtstrainingen, sportactiviteiten en de opleiding tot onderofficier. De eenheid heeft drie scholen in Brabant: in Vught, Eindhoven en Oirschot.

Veteraan
Theo Vleugels is geboren in Limburg. Hij draagt het uniform van de koninklijke luchtmacht. Vleugels ging op missie naar Libanon, voormalig Joegoslaviƫ en in 2006 was hij commandant van de task-force Uruzgan in Afghanistan. Na zijn inzet daar kreeg hij van defensieminister Kamp het Ereteken voor Verdienste in Goud.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 27 maart 2012 - 17:25
Auteur: Willem Jan Joachems