Politie in en rond het huis (foto: Jeroen Stuve – Mainstay Media Breda) Politie in en rond het huis (foto: Jeroen Stuve – Mainstay Media Breda)

Bejaarde Oosterhouter zegt dat hij zijn vrouw heeft gedood

OOSTERHOUT - De 69-jarige vrouw die woensdagavond dood werd gevonden in een huis in Oosterhout, is om het leven gebracht door haar 72-jarige man. De man legde kort na de vondst van het slachtoffer een bekentenis af tegenover politieagenten.

Het echtpaar werd rond kwart over acht door bekenden gevonden in hun huis aan de Vrijheidstraat in Oosterhout. De man raakte bij het incident gewond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en later verhoord.

Over de doodsoorzaak of het motief is nog niets bekend, al had de vrouw volgens de politie wel 'uiterlijke verwondingen'. Volgens een politiewoordvoerder heeft de man voor zijn daad mogelijk iets ingenomen, zoals medicijnen.

Geschokte reacties
In de buurt werd woensdagavond geschokt gereageerd op de moord. Mensen op straat die het echtpaar kennen, weten niets van eventuele relatieproblemen.

De man en vrouw worden omschreven als normale en vriendelijke mensen. Ze hadden vroeger een eigen bedrijf. Het echtpaar zou ook kinderen en kleinkinderen hebben.

Printen
Corrigeren
Publicatie: woensdag 28 maart 2012 - 20:49
Auteur: Willem Jan Joachems

Reacties (7)


Misschien dat de mogelijke verhuizing naar een woonzorg complex een ondraaglijk perspectief was.
31-03-2012 om 18:59 uur | henkdaalder

@marcelvds04 Hulporganisaties? Wat hebben die er mee van doen? Mochten er al herkenbare problemen zijn geweest, zijn het in eerste instantie familieleden en mogelijk vrienden en buren die daar aandacht aan zouden besteden. Kom mij niet aanzetten met een of andere mbo'er die in het kader van een zorgfunctie bij een gemeentelijk organisatie in ene vrijblijvend bij me aanbelt en met mij een boom denkt te moeten opzetten over mijn dagelijkse kijk op de wereld. Ik zou ze terstond buiten zetten naast de Kliko.
30-03-2012 om 09:29 uur | domblondje

@marcelvds04, voordat hulporganisaties signalen kunnen opvangen, moeten de mensen wel bij hun bekend zijn. En gezien de uitspraken van de omwonenden zal dat niet zo zijn. Of komt de ggz elke week bij u vragen hoe het met u en uw eventuele gezin gaat?
29-03-2012 om 21:31 uur | tegenwilendank

god weet wat er in het hoofd van die man omging, heel veel sterkte aan de nabestaanden/betrokkenen
29-03-2012 om 10:57 uur | onvoorstelbaar

Ik vraag me in deze zaak meteen af waarom er nooit(?) signalen zijn opgevangen door hulporganisaties?
29-03-2012 om 10:56 uur | marcelvds04

Verschrikkelijk voor de Kinderen en kleinkinderen, hoe vertel je het ze.
Ik wens alle betrokkene heel veel sterkte.
29-03-2012 om 08:52 uur | ykgcuh6h7

vreselijk weer een familie drama..waarom...niet kunnen praten...stress? mensen praat met elkaar..dit heeft geen nut..leef...heel veel sterkte voor de familie...
29-03-2012 om 04:06 uur | wouw0144

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.