Peter Wiegmink komt op voor vermoorde broer Alex

HILVERSUM - Peter Wiegmink, oudste broer van de vermoorde Alex Wiegmink is boos op de schrijver van het onlangs verschenen boek 'De Roze moorden'. Dat meldt misdaadverslaggever Peter R. de Vries op zijn website.

Het lichaam van Alex Wiegmink uit het Gelderse Drempt werd in 2003 gevonden in een uitgebrande auto in Erp.

In het boek, dat vorige week uitkwam, behandelt auteur Paul Hoftman zestien zaken waarbij personen het slachtoffer werden van een ernstig misdrijf. De slachtoffers hebben volgens Hoftman gemeen dat ze homo of lesbisch zijn en door moord of doodslag om het leven kwamen.

'Broer hoort niet in boek'
Daar wringt de schoen volgens de broer van Alex Wiegmink. "Alex was gelukkig getrouwd, vader van drie zoons en dol op zijn gezin", zegt hij. "Hij was heteroseksueel en hoort dus absoluut niet in een boek over homomoorden." Ook volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries is het opmerkelijk dat de moord op Alex Wiegmink als 'homomoord' wordt gepresenteerd.

In 2008 werden na tips verdachten aangehouden, maar omdat er te weinig bewijs was, zijn ze weer vrijgelaten. Ook de misdaadverslaggever zette zich in om de zaak op te lossen, maar zonder resultaat. De zaak is nog steeds onopgelost en de dader is nooit gepakt. Uit politieonderzoek is volgens Peter R. de Vries nooit gebleken dat Wiegmink op mannen zou vallen.

Zaak
Peter Wiegmink wil een juridische procedure ondernemen tegen de auteur van het boek.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 5 april 2012 - 15:54
Auteur: Asja Vossen