Regiotaxi in Tilburg Regiotaxi in Tilburg

'Lange wachttijden bij regiotaxi in Tilburg schuld van de gemeente'

TILBURG - De gemeenten in de regio Tilburg willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten bij het taxivervoer voor ouderen en gehandicapten. Dat zegt directeur Van Boxtel van Quatrotax, dat de regiotaxi in Tilburg en omgeving verzorgt.

Doordat de gemeente alleen maar naar de prijs kijkt, staat volgens Quatrotax de kwaliteit onder druk. Chauffeurs moeten steeds sneller werken, klanten moeten langer wachten.

Quatrotax verzorgt ruim een jaar de regiotaxivervoer in Midden-Brabant. Het bedrijf werd destijds gekozen omdat het bij de aanbesteding het goedkoopste was. Het Vara-programma Zembla onthult dat het lijstje met gunningscriteria uit zegge en schrijve één punt bestond: de laagste prijs.

Minder klanten
Bij de aanbesteding berekende Quatrotax de prijs op basis van het totaal aantal te verwachte ritten. Steeds minder gehandicapten hebben recht op gebruik van de regiotaxi en dus blijft het aantal klanten met twintig procent achter.

Hierdoor komt het taxibedrijf in de problemen. De gemeenten in de regio Tilburg willen niet te hulp schieten. Als gevolg daarvan daalt de kwaliteit, zegt directeur van Boxtel.

Kwaliteit onvoldoende
Chauffeurs en reizigers in Tilburg bevestigen tegenover Zembla het beeld dat de kwaliteit vaak niet wordt gehaald. Taxibusjes komen veel te laat of moeten ver omrijden omdat er veel passagiers tegelijkertijd worden vervoerd.

De gemeenten zeggen dat er niet veel klachten binnenkomen. Ze willen niet voor de camera op de kwestie reageren.

Printen
Corrigeren
Publicatie: vrijdag 6 april 2012 - 15:14
Auteur: Jan Waalen

Reacties (5)


Mooie aflevering van Zembla. Gemeente Tilburg wast zijn handen in onschuld, maar heeft alleen maar oog voor de centen en niet voor de ellende die de mindervalide inwoners dag in - dag uit ondervinden.
Frank van Boxtel (ex-bba) ontdekt nu dat omzet halen door inschrijving onder kostprijs in de taxiwereld niet wordt afgedekt door aanvullende subsidies. Dat is realiteit, ga dan niet zitten janken dat het voor die prijs niet kan.
Taxibedrijven zouden wijzer moeten zijn: liever geen vervoer dan voor-deze-prijs-onhaalbaar vervoer.
[Bericht gewijzigd door 'sjoerd2' op 08-04-2012 om 00:20]
08-04-2012 om 00:20 uur | sjoerd2

Je schrijft lager in dan je voorganger die zowat tegen kostprijs reed. Vervolgens moet je de ontslagen chauffeurs van je voorganger deels overnemen om de vervoersvraag aan te kunnen, alsmede ook een vloot nieuwe auto's kopen... tja en dan blijk je niet uit de kosten te komen. Ra ra hoe kan dat?
06-04-2012 om 21:32 uur | domblondje

Leker gemakkelijk...inschrijven met een (te) lage prijs, de opdracht daardoor binnenhalen en na een jaar toch meer geld eisen van de gemeenten.
06-04-2012 om 18:42 uur | joma

De heer van Boxtel geeft de gemeente de schuld dat hij niet kan rekenen. Je hebt een bedrijf en dat brengt risico's met zich mee. Dat risico reken je door in de prijs. Als je dan niet de goedkoopste bent, dat is dan jammer. Heb je een opdracht een keer niet.
06-04-2012 om 17:03 uur | juan

[Bericht is verwijderd door 'juan']
06-04-2012 om 16:58 uur | juan

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.