Post NL legt reorganisatie tijdelijk stil Post NL legt reorganisatie tijdelijk stil

Reorganisatie PostNL stilgelegd na problemen postbezorging

DEN BOSCH - De ingrijpende reorganisatie bij PostNL is tijdelijk stilgelegd. Aanleiding hiervoor zijn de problemen met de postbezorging in Brabant en Utrecht.

Het postbedrijf wil nu met het personeel in overleg om de reorganisatieplannen aan te passen.

Eerdere vertraging
Tien dagen geleden werd de reorganisatie ook al uitgesteld. PostNL wil 163 bestelkantoren vervangen door negen centrale locaties. Brabant en Utrecht behoorden tot de eerste plaatsen waar de bestelkantoren werden vervangen. Toen bleek dat de post met name in Brabant te laat werd bezorgd, kwam de reorganisatie op een lager pitje.

De vertragingen met de post in delen van Brabant ontstonden door een storing bij sorteercentra in Den Bosch en Waalwijk. PostNL zette tachtig extra werknemers in om de vertragingen met de post in te lopen. De Ondernemingsraad van PostNL drong erop aan om de reorganisatie stil te leggen. Daar ging het bedrijf in mee.


'Kritische processen beter bekijken'
PostNL gaat nu kijken hoe de problemen verholpen kunnen worden. "We hebben de afgelopen dagen niet stilgezeten, we hebben een uitgebreide analyse gemaakt'', aldus commercieel directeur Gers Jacobs. "We moeten alle kritische processen die niet lekker lopen, toch nog even beter bekijken.''

Volgens hem worden de problemen onder meer veroorzaakt door het feit dat er in Brabant en Utrecht veel nieuw personeel werkt. "Die zijn vakkundig opgeleid maar ze hebben meer tijd nodig om efficiënt te werken. We moeten ze beter voorbereiden. Misschien moeten er ook wel meer mensen bij.''

Printen
Corrigeren
Publicatie: maandag 16 april 2012 - 18:00
Auteur: Yoeri Vugts

Reacties (4)


Die directeur van de post.nl verdient maar liefst 860.000 euro per jaar,grote zakkenvullers zijn het,maar dan niet met post,maar met geld waar ze niks voor hoeven te doen,en wat ze doen,doen ze geeneens goed.Geef dat riante jaarsalaris maar die hardwerkende postbezorgers die het zo goed en zo kwaad het kan om alles in goede banen te leiden,en die schoften daar in de top doen alleen maar graaien,zoveel dat ze kunnen.Je zou ze zo aan de schandpaal hangen die lui.Dat dit zomaar mag met die graaiende cultuur,en den Haag stond erbij en keek er na,want die doen het precies hetzelfde.
18-04-2012 om 17:17 uur | dabenik

Het zijn een stelletje boeven daar bij postnl,dan bedoel ik die directeur,ik ben zelf postbezorger in eindhoven,en ik werk op het moment in rosmalen,daar is het ook een grote rotzooi,kwa achterstanden betreft.
17-04-2012 om 23:05 uur | will48

En dit clubje deelt dan weer wel dikke bonussen uit aan die speknekken aan de top. (Met dank aan o.a. Wimpie Kok).
17-04-2012 om 13:33 uur | pingelmans

Afgelopen week voor het eerst in 3 weken tijd weer post ontvangen. Was een flinke stapel met tijdschriften van 3 weken en ook rekeningen en bankafschriften die al meer dan 2 weken terug verstuurd waren.
16-04-2012 om 21:50 uur | deurtje

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.