Reorganisatie PostNL stilgelegd na problemen postbezorging

DEN BOSCH - De ingrijpende reorganisatie bij PostNL is tijdelijk stilgelegd. Aanleiding hiervoor zijn de problemen met de postbezorging in Brabant en Utrecht.

Het postbedrijf wil nu met het personeel in overleg om de reorganisatieplannen aan te passen.

Eerdere vertraging
Tien dagen geleden werd de reorganisatie ook al uitgesteld. PostNL wil 163 bestelkantoren vervangen door negen centrale locaties. Brabant en Utrecht behoorden tot de eerste plaatsen waar de bestelkantoren werden vervangen. Toen bleek dat de post met name in Brabant te laat werd bezorgd, kwam de reorganisatie op een lager pitje.

De vertragingen met de post in delen van Brabant ontstonden door een storing bij sorteercentra in Den Bosch en Waalwijk. PostNL zette tachtig extra werknemers in om de vertragingen met de post in te lopen. De Ondernemingsraad van PostNL drong erop aan om de reorganisatie stil te leggen. Daar ging het bedrijf in mee.


'Kritische processen beter bekijken'
PostNL gaat nu kijken hoe de problemen verholpen kunnen worden. "We hebben de afgelopen dagen niet stilgezeten, we hebben een uitgebreide analyse gemaakt'', aldus commercieel directeur Gers Jacobs. "We moeten alle kritische processen die niet lekker lopen, toch nog even beter bekijken.''

Volgens hem worden de problemen onder meer veroorzaakt door het feit dat er in Brabant en Utrecht veel nieuw personeel werkt. "Die zijn vakkundig opgeleid maar ze hebben meer tijd nodig om efficiënt te werken. We moeten ze beter voorbereiden. Misschien moeten er ook wel meer mensen bij.''

print corrigeer
Publicatie: maandag 16 april 2012 - 18:06
Auteur: Yoeri Vugts