'Diagnostiek voor U' doet aangifte van diefstal

EINDHOVEN - Het medisch onderzoekscentrum Diagnostiek voor U uit Eindhoven heeft aangifte gedaan van diefstal. Dat liet de organisatie vrijdag weten aan Omroep Brabant.

Donderdag kwam het centrum in het nieuws omdat leden van de politieke partij 50Plus eenvoudig bij medische dossiers van patiënten konden. Dat gebeurde via de site Cyberlab, waar medische professionals bloeduitslagen van patiënten kunnen inzien.

Directrice Astrid van der Put: "Zoals het er nu naar uitziet is er sprake van computercriminaliteit. Twee mensen van partij 50Plus hebben zich toegang verschaft tot het systeem door de bestaande inlognaam en wachtwoord van een arts, die toegang had tot de gegevens van zijn patiënten, te misbruiken."

Boosheid
Diagnostiek voor U is naar eigen zeggen 'boos op de inbrekers'. Volgens de leiding van het bedrijf zijn er zeventien medische dossiers ingezien. Het onderzoekscentrum laat weten dat het niet gaat om een aangifte tegen de leden van 50Plus. Tegen wie wel aangifte is gedaan, is niet bekend.

Ook de Brabantse verslavingszorginstelling Novadic Kentron is boos over de gang van zaken. Novadic, dat zaken doet met Diagnostiek voor U, is verontwaardigd over het feit dat het medisch onderzoekscentrum nog geen contact heeft opgenomen na de ontstane situatie.

"Wij willen een goede uitleg. Als die niet komt, kan ik niet garanderen dat we met Diagnostiek voor U doorgaan", aldus directeur Krijn in 't Veld van Novadic.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 20 april 2012 - 16:45
Auteur: Ronnie Vermonden