Brabanders hebben zin in Dakar Rally 2013

EINDHOVEN - Veruit de meeste Brabanders die dit jaar aan de Dakar Rally meededen hebben plannen om ook volgend jaar aan de start te staan. Dat blijkt uit een rondje langs alle deelnemers woensdag in Eindhoven. Daar presenteerde de organisatie van de Dakar Rally haar plannen voor 2013.

Zo'n 170 geïnteresseerden waren afgekomen op de presentatie van de A.S.O. Onder hen bekende namen als Jurgen van den Goorbergh uit Breda, Hans Bekx uit Mariaheide en Frans Verhoeven uit Tilburg. Die laatste maakte woensdag bekend dat hij komend jaar niet meer op een Sherco motor mee zal doen aan de Dakar Rally.

Verhoeven kende dit jaar veel problemen met de Franse motor en daarom besloot hij in goed overleg met Sherco om zijn contract te laten ontbinden. Op wat voor motor hij komend jaar dan wel zal deelnemen wordt binnenkort bekend.

Enkeling nog in dubio
Winnaar van het truckklassement dit jaar Gerard de Rooy uit Son was niet aanwezig. Ook zijn teamgenoot Hans Stacey uit Best, Tonnie van Deijne uit Zeeland en Erik van Loon uit Riethoven ontbraken bij de presentatie. Die laatste had wel zijn navigator Marc Wams gestuurd. Hij neemt voor de komende Dakar Rally het stokje over van Harmen Scholtalbers. Wams en Van Loon zijn geen onbekenden van elkaar. In 2009 reden de twee ook al samen de Dakar Rally. Dat was toen het Dakar-debuut van Erik van Loon.

De meeste Brabanders die dit jaar aan de Dakar Rally meededen hebben plannen om volgend jaar weer aan de start te staan. Alleen Tonnie van Deijne, Hans Bekx en Jan van Woerkum zijn nog in dubio.

Zwaar voor de kiezen
De rally start op 5 januari in Lima in Peru en eindigt in de hoofdstad van Chili Santiago. De rustdag is in San Miguel de Tucuman in Argentinie. De deelnemers krijgen het meteen zwaar voor de kiezen, want vanaf de start worden ze meteen de beruchte Peruaanse duinen ingestuurd.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 3 mei 2012 - 00:18
Auteur: Bram Beenen