Hockeyvrouwen HC Den Bosch naar finale play-offs

DEN BOSCH - De hockeyvrouwen van HC Den Bosch hebben zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de play-offs om de landstitel. Het beslissende, derde duel met Amsterdam werd omgezet in een 3-1 overwinning.

Amsterdam won zaterdag nog de eerste wedstrijd, een dag later nam de regerend landskampioen revanche. Daardoor werd een beslissingswedstrijd noodzakelijk. Vera Vorstenbosch opende daarin al na twee minuten de score, waarna Eva de Goede Amsterdam langszij bracht. In de slotfase sloeg Den Bosch alsnog toe; eerst opnieuw via Vorstenbosch, daarna door Maartje Paumen.

In de finale om de titel in de Hoofdklasse is Laren de tegenstander. Het is voor de vrouwen van HC Den Bosch overigens de vijftiende keer op rij dat de eindstrijd wordt gehaald. Veertien keer leverde dat ook de hoofdprijs op.

"We speelden vandaag niet ons beste hockey maar hebben wel als team gestreden voor iedere meter. Dan is het wel mooi als je uiteindelijk de wedstrijd wint", was tweevoudig doelpuntenmaker Vera Vorstenbosch erg blij met de uitslag.

Achtste finale
Voor Maartje Paumen wordt het de achtste achtereenvolgende finale die ze gaat spelen. "Dat is toch ongelooflijk. Dat er een team van meiden staat, of het nou internationals zijn of jonge meiden. We hebben het als team gewoon weer geflikt en dat vind ik erg knap. Nu nog tegen Laren. Dat worden bijzondere duels", kijkt Paumen al vast vooruit op de finale tegen Laren.

Laren favoriet
"Laren is in de competitie boven ons geëindigd en veel mensen zien hen als favoriet voor de titel. We zullen zien. Ik ben blij dat we tegen hen kunnen spelen om de titel. Het worden twee of drie mooie wedstrijden, te beginnen zondag hier in Den Bosch. Ik heb er zin in", aldus een lachende Vera Vorstenbosch.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 9 mei 2012 - 22:08
Auteur: Jesse van Kalmthout