Overlast en gevaar in Brabant door regen, wind en onweer

EINDHOVEN - Brabant is donderdagavond lokaal geteisterd door flinke regen- en onweersbuien. Het weer was iets minder slecht dan voorspeld, maar zorgde her en der wel voor flinke overlast. Op verschillende plaatsen waaiden bomen om en liepen straten en kelders onder water.

Onder andere in Oisterwijk, Vught, Gilze en Eindhoven was er overlast door het weer. In Bakel was het dak van een boerderij niet bestand tegen de harde rukwinden. Ook verschillende voetbalwedstrijden hadden donderdagavond last van het weer.

Gevaar bij busstation Eindhoven
Van een reclamemast bij het busstation in Eindhoven vielen door de harde wind donderdagavond twee panelen. Gelukkig stond er niemand onder de mast toen dat gebeurde. De brandweer heeft voor de veiligheid met een hoogwerker een derde paneel van de mast gehaald.

Kelders onder water in Vught
In Vught zorgde de hevige regenval voor veel overlast. Onder andere de Theresialaan kon het vele water niet meer aan. Diverse kelders van woningen aan de straat liepen onder. Buurtbewoners gingen samen aan de slag om het water op te ruimen.

Waarschuwing voor overlast
Meteoconsult waarschuwde vanaf het einde van de middag voor onweer, hagel en zware windstoten. Met name het zuidoosten van de provincie zou overlast kunnen ervaren.

Viel het bij jou mee? Of was het juist een waterballet? Met deze tips speel je voortaan zelf voor onheilsprofeet of Piet Paulusma.


print corrigeer
Publicatie: donderdag 10 mei 2012 - 10:26
Auteur: Nick Renders
Omroep Brabant

Oproep: Heb jij foto's van het noodweer van vanavond? Stuur zo door naar internet@omroepbrabant.nl!
Laat het ons weten!

reply retweet