Vier jongens aangehouden vanwege 'misbruikfilmpje' met meisje (14)

TILBURG - De politie heeft dinsdagavond vier Tilburgse jongens aangehouden in verband met het internetfilmpje waarop mogelijk een meisje wordt misbruikt. De jongens zijn 13, 13, 15 en 16 jaar oud. Eerder op de dag sprak de politie al met het 14-jarige meisje.

"De jongens zijn allemaal aangehouden als verdachten", aldus de politie. "Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het incident en ook bij het maken en verspreiden van het filmpje zelf."

Op het filmpje is te zien hoe een jongen het meisje mogelijk aanrandt terwijl er drie jongens bij staan te kijken. Het meisje valt voorover en vervolgens vraagt een jongen of ze moet huilen.

Verklaring meisje
Vier rechercheurs hebben dinsdagmiddag met het meisje gesproken. Onderzocht wordt of de beelden in scène zijn gezet, of dat het daadwerkelijk om aanranding zou gaan. Uit informatie die het meisje heeft gegeven, heeft de politie besloten overleg te voeren met de officier van justitie.  

De politie wil in het belang van het onderzoek niet zeggen wat het meisje heeft verklaard. "Ik kan wel zeggen dat het meisje geschokt is over het feit dat dit op internet is verschenen", aldus een woordvoerder van de politie.

PowNews
Burgemeester van Tilburg Peter Noordanus en plaatsvervangend districtschef Rianne Visser zijn zeer ontstemd over de manier waarop PowNews met het filmpje is omgegaan. De omroep heeft volgens hen op geen enkele manier rekening gehouden met de belangen van het 14-jarig slachtoffer.

De politie werd maandag door een ander korps geattendeerd op het filmpje. Het filmpje is maandagavond uitgezonden door PowNews. Telefonisch en via Twitter heeft de politie tientallen tips binnengekregen. Daaruit is gebleken dat het filmpje in Tilburg is opgenomen.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 15 mei 2012 - 00:20
Auteur: Robert te Veele
Omroep Brabant

Oproep: Heb jij een idee wie de mensen achter het filmpje zijn? Laat het ons weten via internet@omroepbrabant.nl
Laat het ons weten!

reply retweet