De vrouw overleed in het ziekenhuis De vrouw overleed in het ziekenhuis

78-jarige fietsster dood na botsing met wielrenner bij Oisterwijk

OISTERWIJK - Een 78-jarige vrouw uit Best is maandag overleden nadat ze op haar fiets tegen een wielrenner botste. Een groepje wielrenners passeerde de vrouw op de Logtsebaan bij Oisterwijk, maar de laatste wielrenner kwam met haar in botsing.

De vrouw viel en werd gewond naar het Elizabeth Ziekenhuis vervoerd. Daar overleed ze even voor het middaguur aan haar verwondingen.

Onderzoek
De politie onderzoekt het ongeluk en neemt verklaringen op van de betrokken wielrenners. Vooralsnog is de veroorzaker van het ongeval geen verdachte, aldus een woordvoerder.

Printen
Corrigeren
Publicatie: maandag 28 mei 2012 - 13:24
Auteur: Twan Spierts

Reacties (42)


@doordraaier Maakt het iets uit of de mevrouw in kwestie plots begon te slingeren? Ik denk van niet, de wielrenner/tourfietser/spandexworst dient bij zijn inhaalmanoeuvre voldoende afstand te nemen om op dergelijk geslinger te kunnen anticiperen en niet als een lemming op amfetaminen achter zijn fietsmaatjes aan te knallen. Indien deze ruimte er niet was, was de inhaalmanoeuvre simpelweg onverantwoord.
En je moet de post van 1st2dive wat beter lezen voordat je er op reageert. Er staat toch echt duidelijk dat de amateurwielrenner als eerste tot fysiek geweld overging. Moet je je dan als weggebruiker maar gewoon laten mishandelen door zo'n figuur? Iets zegt me dat jij in een dergelijke situatie ook je aanvaller van je afduwt/schopt/slaat/krabt/harentrekt of wat er op dat moment nodig is. Agressie roept inderdaad agressie op, bedenk wel dat, zoals vele posts hieronder bevestigen, de initiële agressie vaak van de wielrenner/tourfietser/spandexworst komt...
Dat neemt niet weg dat het helemaal niet lief was van 1st2dive om over die boze meneer z'n fiets heen te rijden. Foei 1ste2dive, niet meer doen hoor! (zo, da's ook weer rechtgezet).
31-05-2012 om 00:05 uur | coop

@1st2dive Agressie roept agressie op... Effe een tikkie verkocht... Geloof niet dat je zelf een heer in het verkeer bent.
.
30-05-2012 om 15:00 uur | doordraaier

Mijn ervaring met deze wielrijders hier in Vlaardingen is ook niet positief. Enige tijd geleden rijd ik over de Maratonweg, 2 baans rijweg, waar geen fietsers zijn toegestaan en rijden er plotseling 6 wielrenners over de complete breedte van de weg. Ik toeter een keer omdat ik er voorbij wil, nou echt niet ipv dat gooien ze een bidon met water naar achter. Echter bij het stoplicht worden ze gedwongen te stoppen, uit frustratie slaat er 1 met zijn vuist op het dak van mijn auto. Ik stap uit om verhaal te halen en wat zegt die onverlaat; een heleboel woorden niet voor herhaling vatbar en vervolgens gaat ie me te lijf. Hierop gewoon een tikkie verkocht en vervolgens over zijn fiets heen weg gereden. Laat me niet slaan als jonge vent. Word ik later aangesproken door diezelfde man in de sportschool dat zijn fiets schade heeft en dat ik die moet betalen. Wel ik heb hem hartelijk uitgelachen en gezegt dat ie dat kon vergeten.
En dat ik niet asosiaal ben maar zij door met 6 amateurwielrennners 2 rijbanen op te eisen en met bidons te gooien en op mijn auto te slaan zelf de championsleque trofee voor de grootste asosiaal hebben gewonnen. Moraal van dit verhaal; Als ik er 1 aangereden had was ik fout geweest. Zij rijden iemand aan op een fietspad en zij zijn nog niet eens verdachte... Leg dat maar eens uit aan alle chauffeurs van een motorvoertuig als Staat, Politie en Justitie zijnde. Het is ronduit belachelijk dat er in Nederland met twee maten gemeten wordt en het wordt hoog tijd dat de NL Wet aangepast word wat betreft het in groepen rijden op de openbare weg. En op fietspaden als dit de normale snelheid te boven gaat. Want een normale fietsers verwacht deze dagen geen hardrijdend verkeer meer op het fietspad en zeker geen groepen. Ouderen en kinderen alsook de moeder met kind zijn in deze de zwakste gebruikers en daarmee vaak ook de langzaamste en minst allerte hierp bedachte mensen.
Kortom justitie doe hier iets aan!
30-05-2012 om 13:37 uur | 1st2dive

Het zou zo maar kunnen dat die mevrouw plots begon te slingeren, omdat ze dacht dat de laatste voorbij was.
30-05-2012 om 08:43 uur | doordraaier

@mwa waar beschuldig ik de tourfietser dan? Nergens dus. Ik geef enkel aan dat de situatie heeft geleid tot een onnodig verlies van leven en daarbij spreek ik mijn onvrede uit over het weggedrag van een groep mensen. Wanneer een tourfietser zich wel netjes gedraagt, hoeft deze zich door mijn relaas niet aangesproken te voelen.
En ja, als mensen naar mij schreeuwen, schelden en spugen, dan bestempel ik dat als asociaal. Ik gedraag me netjes op de weg, ik rij netjes rechts, ik ga opzij zodra de situatie dat toelaat. Ik geef geen enkele aanleiding tot een dergelijke behandeling door spandexdragers. Ik durf daarom met volle overtuiging te stellen dat zij de asocialen zijn en niet ik.
29-05-2012 om 23:52 uur | coop

Als wedstrijd-wielrenner kan ik zeggen dat het niet simpel is om keuzes te maken. Op het fietspad rijden op tempo wordt niet gewaardeerd, maar rijden op de weg wordt bekeurd door oom agent... "mevrouwtje daar hebben we fietspaden voor uitgevonden". Dat ik vervolgens uitleg dat je niet met 50km/u over een fietspad kunt rijden met kinderen, ouderen, losse klinkertjes en gaten snappen ze niet... Er zijn geen parcoursen in Brabant waar je kunt trainen als wielrenner... we moeten wel op de openbare weg. Laat ons een beetje tolerant blijven naar elkaar toe! In groep op de weg rijden is in België toegestaan, laat ons dat nu ook in Nederland doen, dan blijven we in ieder geval van dit soort discussies verlost. Het is hier heus een ongeluk...want ook al rijden we hard, we houden constant zicht op gevaar. En oja, ik bel altijd als wij in aantocht zijn, maar wat is dat toch met fietser dat ze dan persé om moeten kijken en slingeren?!
29-05-2012 om 22:45 uur | mdkmdk

Tja, gun iedereen zijn of haar hobby, maar houdt wel rekening met elkaar. ook voor fietsers geldt toch een snelheidslimiet en andere verkeersregels (bel, andere verkeersdeelnemers niet in gevaar brengen, etc.?)
29-05-2012 om 20:07 uur | newsalert

Ook ik fiets regelmatig gewoon met een stadsfiets, Ook ik heb last van grote groepen asociale zo genaamde wielrenners, Ze beginnen op een afstand van 75 meter al te schreeuwen en te fluiten dat je opzij moet gaan en wel zo snel mogelijk anders haal je de snelheid uit de groep. Een fiets bel van een euro vijftig is teveel gewicht wordt de fiets te zwaar terwijl het toch verplicht is. Ze rijden massaal door het rode licht terwijl je daar echt voor moet stoppen. Ze dwingen overal voorrang af schandalig.
Maar er zijn er ook wielrenners die wel een belletje hebben en dan nog netjes dankje wel zeggen als ze voorbij komen omdat je ze de ruimte heb gegeven.
29-05-2012 om 17:39 uur | paulusje

Is het over het algemeen niet zo dat we het asociaal vinden als we ingehaald worden?
In de auto als we op landweggetjes door scheurneuzen worden ingehaald, maar ook op de fiets als er weer eens een oudere op electrische fiets langkomt. Ook deze weten de maat niet altijd te houden als ze willen inhalen terwijl jij met 2 kinderen op de fiets zit. En wat kunnen die bejaarden vies kijken als ze je inhalen, alsof je ze iets aandoet als je nit in de berm stil gaat staan.
De enige die het niets kan schelen dat ze ingehaald worden zijn de scholieren die met 4 naast elkaar willen fietsen en de weg af slingeren.
Nee, voor de wielrenners heb ik geen angst, die zitten enkel op zondag ochtend op de weg. Net juist de tijd dat ik nog in mijn ochtendjas met de kinderen aan het ontbijt zit. Laat deze wielrenners/toerrijders ook hun plezier hebben.
Jammer dat er nu een ongeluk is gebeurt, maar volgens mij gebeuren er nog steeds meer ongelukken met tieners en/of ouderen op de fiets dan dat er een wielrenner bij betrokken is!
We zijn allemaal weggebruikers
29-05-2012 om 14:36 uur | bruni

ik dacht dat ik de enigste was die zo'n last heeft van wielrenners, en dan inderdaad wielrenners in groepen...
denken dat de hele weg van hun is.
dat er daardoor ongelukken gebeuren vind ik niet gek.
de politie laat ze trouwens ook gewoon gaan! doen er niks aan.
gaat er dan nu iets aan gebeuren?
of moeten er nog meer ongelukken gebeuren...
sterkte voor alle nabestaande van deze vrouw.
29-05-2012 om 14:09 uur | heusdenaar32

Inderdaad, hier is weer een staaltje 'we are king of the road'-gedrag. Die idioten denken werkelijk dat ze alles mogen en kunnen.
29-05-2012 om 14:09 uur | onvoorstelbaar

Het is verschrikkelijk zoals die wielrenners zich gedragen op de weg, vooral als ze in een groep zijn, midden op de weg rijden terwijl er een duur fietspad voor ze klaar ligt aan de zijkant.
Alle verkeersregels worden thuis gelaten als ze op dat ding stappen, ik denk dan bij mezelf ...
zouden ze zo ook zijn als ze in hun auto zitten, heeeeeeeeeeeeeeel beangstigend.
En" auw" ik heb zelf ook paareden, ik ga zondags nog niet meer het bos in , het zijn net mugge, overal kom je ze tegen.
29-05-2012 om 10:56 uur | mweyts

Niet alleen "normale" fietsers zijn het slachtoffer van deze midlife-crisis heren met zeemleren lap tussen de dijen.
Zo was ik vorige zomer met mijn jonge paard langs de weg aan het stappen en kwam er een colonne uitgebluste testosteronhormonen op me af rijden.
Ik ging braaf in de berm en stak voor de zekerheid even mijn arm opzij om ze te waarschuwen hopende dat ze snelheid zouden minderen(een paard kan namelijk aardig wat schade aanrichten wanneer in paniek).
Uiteraard werd dit volledig genegeerd en kwamen ze in volle snelheid,al druk pratend over hun kansloze leven op me af.
In het kort: paard hysterisch, springt bijna op kalende helmdrager met strakke broek, springt daarna vol tegen een boom.
Resultaat: 3 gekneusde ribben, paars bovenbeen en kapot paard.
Reactie wielhufters (nog steeds fietsende want stoppen doen ze niet): " kijk dan uit stomme teef ", "je paard sprong bijna bovenop me,idioot" en zo meer.
Uiteindelijke vee-arts kosten voor hechten,anti biotica en controle 423 Euro.
Die wannabe tour de france deelnemers zouden in mijn optiek niet de weg op mogen.
29-05-2012 om 09:54 uur | auw

Ja, ik fiets erg graag en heel veel. Het soms minder sociale weggedrag van andere, zich prof voelende en misdragende mede-fietsers ergert mij zo, dat ik sinds jaren lekker alleen fiets.
De enige opmerking die ik wel eens krijg is> Goh, heeft u een belletje op uw fiets? Dan fiets ik maar 5 minuten langer en geniet daardoor meer van het fietsen en van het leven. Sterkte vor alle betrokkenen.
29-05-2012 om 08:29 uur | exstip

Helaas moet ook ik opmerken dat veel "wielrenners" idd een gevaar op de weg zijn. Vooral voor andere fietsers.
Natuurlijk weet ik niet in wat voor situatie dit ongeval is gebeurd, maar eens een discussie aangaan over de manier van fietsen van deze groepen zou van mij zeker eens mogen.
Zoasl coop zegt, je wordt gezien als obstakel.
29-05-2012 om 07:51 uur | audrey1972

Wanneer wordt de wet eens aangepast, zodat deze groep mensen niet ongestraft met hun weggedrag wegkomen? Alleen als het eens mis gaat, zoals hier, wordt de politie erbij betrokken. Maar ik vind het een goed idee als er eens goed gekeken gaat worden naar hun weggedrag. Niet alleen t.o.v. andere weggebruikers en voetgangers, maar ook door roos licht rijden enzo. Gewoon keihard aanpakken!
28-05-2012 om 23:06 uur | ladyxochi

Als toerfietser ook weer dit mooie weekend een situatie waarbij de trimmers de verkeersregels volledig aan hun laars lapte. Toerfietsers, trimmers en al die anderen die gebruik maken van de openbare weg...In het wetboek van strafrecht heeft niemand voorrang...je mag alleen voorrang verlenen. Nooit nemen !
28-05-2012 om 22:09 uur | spagazi

[Bericht is verwijderd door 'martdeswart']
28-05-2012 om 22:00 uur | martdeswart

Of het nou de schuld is van de wielrenner in dit geval, of niet, feit blijft dat deze groepen zich over het algemeen boven en onder de wet wanen en als idioten over de weg scheuren. Mede door hun snelheid en krappe inhaalmanoevres, is het niet ondenkelijk dat de ingehaalde zich uit het evenwicht gebracht voelt en/of schrikt, met alle gevolgen van dien!
Het wordt inderdaad hoog tijd dat er eens wordt opgetreden tegen deze wegpiraten ( zoals tegen alle wegpriaten zou moeten gebeuren).
Veel sterkte voor de nabestaanden.
28-05-2012 om 20:31 uur | blackblom61

Het is nu al het zoveelste slachtoffer van de afgelopen jaren op de weg ,door een stelletje opgejaagde
fietsers. z g n de toerrijders. Maar meestal fietsen ze als gekken met toch 30 km per uur.
Rijden ze op de rijbaan dan gaan ze voor geen enkele auto aan de kant die proberen ze zelfs van de weg af te drukken.
Ze laten ook geen auto's inhalen ze gebruiken de hele breedte van de weg.
En de politie doet niets.
Het is net als met rellen grote groepen worden niet aangepakt.
Die zondagmorgen fietsers denken dat de weg van hun is.
Ze sluiten zelfs fietspaden af zodat ze er zelf doorkunnen, gewoon schandalig.
28-05-2012 om 20:12 uur | ykgcuh6h7

[Bericht is verwijderd door 'mariekevlug']
28-05-2012 om 19:52 uur | mariekevlug

Mensen, uitkijken dat je niet alle wielrenner over één kam gaat scheren.
28-05-2012 om 19:28 uur | elsje

[Bericht is verwijderd door 'doeterniettoe']
28-05-2012 om 19:11 uur | doeterniettoe

word het niet eens tijd dat er ingegrepen wordt? Wielrenners die de openbare weg zien als een wielerbaan en nauwelijks rekening houden met de andere, langzamere weggebruikers.Bovendien,als je niet voor ze opzij gaat wordt je ook nog uitgescholden.Politie,leg even je bonnenboekje opzij en treed 'ns op! Of moeten we wachten op de volgende dodelijk slachtoffer?
28-05-2012 om 19:04 uur | pk49

Als ik met mijn oude brikkie over straat fiets en mijn licht doet het niet, dan staat de politie me zo ongeveer op iedere straathoek op te wachten.
Reflectoren, witte spatborden, bel alles moet er op zitten.
Maar zodra ik zo'n geil pakkie aantrek met zo'n kek brilletje en zo'n punthelmpje, dan ben ik ineens boven alle wetten verheven.
Laat de politie dit soort verkeershufters (want dat zijn het gewoon) maar eens aanpakken! Het is verdikkeme net Jeckyl and Hyde: zodra dat brilletje opgaat veranderen ze van brave kantoorklerken in a-sociale snelheidsmaniakkken die ieder fietspad als een wielerparcours zien!
28-05-2012 om 18:54 uur | rontuijnman

@verderniets @rowan en anderen: Volgens mij heeft niemend gezegd dat de wielrenner/toerfietser de oorzaak is van het ongeval. Er wordt alleen aangegeven, mede door eigen ervaringen, dat de peletons toer/wielrenners zich doorsnee het fietspad als hun domein zien en dat ze vaak te kennen geven dat de andere fietsers snel(ler) moeten reageren op hun gebel.
28-05-2012 om 18:21 uur | joma

Wat is er mis met de ouderwetse sintelbaan?
Wielrenners zijn aso fietsers (spreek uit ervaring).
Ik sta voor een verkeerslicht krijg groen, ik rij aan komt er een groep van wel 30 aso`s
vol door rood op de openbare weg.
Wordt ik nog nog uitgescholden ook omdat ik niet wil wachten tot ze allemaal voorbij zijn.
Groepen wielrenners die met 30 km. .u. willen fietsen horen thuis op de sintelbaan!
28-05-2012 om 17:36 uur | meinona

@dieterniet toe,.. het zijn wel degelijk wielrenners! Ik heb daar gewoond en komen in peleton kei hard langs gereden ,..
Ik zeg er niet mee dat dit hun schuld is,.. en ik wens iedereen de familie van het slachtoffer en de betrokken wielrenners heeeel veel sterkte!
zoiets verschrikkelijks gaat niet met opzet, en van iedereen de intentie om deze dag te genieten , of sportief bezig te zijn !...
28-05-2012 om 17:32 uur | pleuntje

Ja, dat zijn geen wielrenners maar toerfietsers. Wielrenners rijden op zondag wedstrijden en komen niet op de openbare weg. Vandaag zijn namelijk de district/regio-kampioenschappen in Tilburg. Wielrenners zijn mensen die wielrennen als sport beoefenen, de gevaren en risico's kennen. Deze dragen ook meestal een helm. Het meeste gevaar komt van de wannabe wielrenners. De toerfietsers die alleen met mooi weer de weg op komen of alleen maar op zondagochtend of woensdagavond hun rondjes draaien met de trimclub. Sturen hebben ze niet geleerd in wedstrijdverband en denken dat ze hun fiets meester zijn.
In ieder geval tragisch dat dit gebeurd is en daarnaast ook spijtig dat zo de wielrennerij in een kwaad daglicht wordt gesteld i.p.v. van de toerfietsers
28-05-2012 om 17:23 uur | doeterniettoe

[Niet schelden. De redactie.]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 28-05-2012 om 17:31]
28-05-2012 om 17:10 uur | kutwijf

Er wordt weer druk gespeculeerd, de schuld neergelegd, en dat terwijl niemand van de geachte forumleden het ongeval gezien heeft. Natuurlijk is et triest dat dit gebeurt, nota bene weer in Oisterwijk, waar ik laatst al de opmerking maakte dat het er gevaarlijk voor fietsers schijnt te zijn. Maar het getuigt van weinig verstand om bij voorbaat iemand te beschuldigen. Maar ja, dat gebeurt hier zo vaak, om triest van te worden.
28-05-2012 om 16:59 uur | tegenwilendank

die zgn wielrenners zijn meestal idioten. ze rijden als gekken, wat het ook zijn. en kijken totaal niet uit
nee ze zijn met een zgn tijdrit bezig en zien alle wegen voor hun parcours uit. daar moet van overheidswege ook eens op gecontroleerd worden.
28-05-2012 om 16:52 uur | kingkong

Heel erg voor die mevrouw. Vind ik zeer verdrietig.
Even richting mensen als coop en medestanders; nogal prematuur om er van uit te gaan dat bewuste toerfietser schuldig is aan het voorval niet? Is nergens uit het bericht op te maken dacht ik zo.
Dat er ook tussen toerfietsers idioten en asociale weggebruikers zitten klopt, net als tussen automobilisten, brommer-rijders en inderdaad ook ouders (met kinderen ) die er van uitgaan dat op het moment dat zij als zij eens uit de auto kruipen op de fiets stappen en gebruik gaan maken van het fietspad zij het alleenrecht hebben op het gebruik ervan; breeduit links rijdend, nergens op lettend en niet reagerend op sneller verkeer dat wil passeren etc.
Misschien wel zo sociaal om een beetje rechts te houden; iedereen kan dan gewoon passeren en er hoeven geen confrontaties te zijn. Maar goed; het is altijd makkelijker de ander van asociaal gedrag te beschuldigen hé coop?
28-05-2012 om 16:27 uur | mwa

oke, de meeste wielrenners zijn asociaal, daar zijn we het allemaal over eens. Maar ik als toeristfietser slinger ook wel eens naar de 'verkeerde' weghelft omdat ik van de natuur geniet of domweg, omdat ik met mijn gedachten ergens anders zit. Wat is er gebeurt bij De Logt? Misschien was die mevrouw ook uit haar evenwicht? Er staat nergens bij wat de oorzaak is. Dus om ze allemaal over één kam te scheren! Ik heb van automobilisten net zoveel last en ergernis
28-05-2012 om 16:24 uur | rowan

Niemand weet wat er is gebeurd, maar iedereen heeft wel een makkelijk oordeel. Wat is er toch met ons Nederlanders aan de hand, dat we allemaal zo gretig proberen om het dagelijkse diepterecord van Joost Eerdmans te overtreffen?
Is het dan echt zo moeilijk om je even niet te bemoeien met dingen die je niks aangaan en waar je niks van afweet? Hebben we dan echt zoveel opgekropte ergernis dat we die bij elk toevallig voorbijkomende alibi meteen moeten uitkotsen?
28-05-2012 om 16:21 uur | verderniets

28-05-2012 om 14:22 uur | coop
Je wordt op Geen Stijl geroemd om je reaguursel. +1 voor jou!
28-05-2012 om 16:20 uur | ronald78

helemaal met coop een, die gasten kijken niet uit wat ze doen en drukken iedereen maar gewoon van de weg.
die gasten rijden zo associaal dat ze niet eens kijken bij het oversteken waardoor automobilisten op de rem moeten, en dan vinden ze het gek en worden ook nog eens boos als ze overhoop gereden worden.
nee die gasten moesten eens manieren leren qua weggebruik.
ik wens hierbij de nabestaande van de vrouw heel veel sterkte toe.
[Bericht gewijzigd door 'shirley' op 28-05-2012 om 22:54]
28-05-2012 om 15:44 uur | shirley

@coop Je hebt 100% gelijk. Wij zijn enkel obstakels!
28-05-2012 om 15:00 uur | domblondje

Helemaal met je eens Coop! Ik was vanochtend onderweg op mijn tourfietsje naar het dierenasiel om mijn vriendjes te verzorgen en ben 2 van die treinen tegengekomen... Echt niet normaal hoe dat met geweld over dat fietspad heendenderd! Ze gaan met snelheden van soms wel 45 km./u over het fietspad heen en dat is dan maar normaal? Ik respecteer eenieder zijn sport/hobby maar vind het wel gepast als dit op de plaats gebeurd waar het is ingericht voor zulke snelheden op zo'n smal strookje... Ik zie menig medemens op leeftijd stoppen aan de kant in de berm omdat de trein in zicht is.. is dit wat we willen met dit lekkere weer.. Dat onze ouders en grootouders zich niet eens meer veilig voelen op het fietspad? Stuur dan ook de paardrijders en crossmotors er maar op... dan hebben we toch een feest! Nogmaals met alle respect voor de wielrenner, ik richt me tot diegene die dit niet als een poging zien om hun rechten aan te tasten.. en dat het ook geen zoektocht naar een ellenlange discussie is... Ik richt me tot diegene die ook respect heeft voor zijn medemens, net als ik.. en ook inziet dat dit toch eigenlijk wel best gevaarlijk is en dat er door de "trein" wel degelijk een stukje intimidatie bij komt kijken.. en dat kan toch nooit de bedoeling zijn? wel? Ik wens de familie/vrienden van de overleden vrouw veel sterkte toe in deze donkere dagen... Met respect... D
28-05-2012 om 14:58 uur | zwartschaapje

Kunnen ze wielrenners ook niet (net als brommers) van het fietspad weren? Zou een hoop ergernis van de "gewone" fietser en de wielrenner schelen. Kunnen ze fijn hard rijden tussen en naast de brommers en auto's!
28-05-2012 om 14:41 uur | tijger

helemaal mee eens @coop
28-05-2012 om 14:29 uur | tsja

Vandaag ook weer gemerkt, het maakt niet uit of je nou oud, jong er tussenin bent of met je kind fietst. Voor de wielrenners ben je niets meer dan een obstakel op de weg. Op een rondje van 15 km is er naar me geschreeuwd, gescholden en gespuugd, alleen maar omdat ik voor diverse wielrenmeneren (en een wielrenmevrouw) niet snel genoeg (naar hun zin) aan de kant ging.
Sorry wielrenners, sorry dat ik besta, sorry dat ik met mijn zoontje van 1 1/2 op de fiets niet mezelf in de berm werp zodra jullie naderen.
Nu ben ik een stevige kerel waarbij jullie je carbonfietsjes niet zullen riskeren, maar ook bij andere weggebruikers kan een beetje extra afstand nemen bij het inhalen geen kwaad. We zien nu weer wat de gevolgen kunnen zijn wanneer je dat niet doet.
Onthou goed, jullie wielrenners zijn de uitzondering op de fietspaden, niet de andere fietsers. Gedraag je er ook naar, een beetje wederzijds respect kan helemaal geen kwaad, al wordt het na berichten als deze en mijn ervaring van deze morgen steeds moeilijker om het op te brengen...
[Bericht gewijzigd door 'coop' op 28-05-2012 om 14:23]
28-05-2012 om 14:22 uur | coop

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.