Sieradenmerk Deriva Jewels viert vijfde verjaardag met fotoshoot op IJsland

EINDHOVEN - Sieradenmerk Deriva Jewels van Dana Smit uit Valkenswaard bestaat vijf jaar. Om dat te vieren bedacht Dana dat ze haar nieuwe collectie op een bijzondere manier vast wilde leggen. Ze strikte Miss IJsland en ging die kant op. In het lavalandschap en tussen de geisers werden foto’s geschoten.

Deriva Jewels is een klein bedrijf dat voor deze shoot afhankelijk was van een aantal sponsors. Onder andere Icelandair reageerde enthousiast en zorgde ervoor dat er een team overgevlogen kon worden. Een bekende IJslandse fotograaf legde alles vast op de gevoelige plaat.Dana: “Ons merk is stoer en sexy, denk aan leren armbanden en grote kettingen. Daarom past het landschap er zo goed bij.” Soms was het wel even afzien: “Dan liepen we door een moslandschap. De plaatselijke bevolking raadde ons dat al af. Vervolgens ging er inderdaad iemand onderuit met een camera. Gevolg: een flinke snee op zijn voorhoofd. Maar alles voor de foto!”Miss IJsland had het af en toe erg koud. Dana: “als je alleen een vest en sexy ondergoed aan hebt, is het daar bibberen. Dan snel foto’s maken, haar deken omslaan en kijken of de foto’s gelukt waren.”Vier maanden voorbereiding

Dana is vier maanden bezig geweest met voorbereidingen. Kleding, visagie, haarstukken, vervoer en dan de sieraden natuurlijk. Dana: “Veel mensen hebben geen idee wat erbij komt kijken. Ik vond het heel leuk om te doen en ik ben supertrots op het resultaat, maar ik moet er niet aan denken om dit heel snel te herhalen, hahaha.”De sieraden komen uit de wintercollectie van 2012/2013 en de foto’s worden over een paar maanden gepubliceerd. “Eerst genieten van de zomer en laat dan de winter maar komen! Ik ben er klaar voor.” Meer weten en nieuwsgierig naar verkoopadressen? Kijk op de site.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 1 juni 2012 - 18:26
Auteur: Bob Schellens